Russell Crowe denkt het zijne van 'Gladiator 2': "Ik heb dingen gehoord"

Russell Crowe denkt het zijne van 'Gladiator 2': "Ik heb dingen gehoord"

De hoofdrolspeler van het eerste deel weet niet of het vervolg wel goed zal uitpakken.

Ridley Scott heeft al behoorlijk wat pareltjes gemaakt, maar een van zijn beste films is zonder enige twijfel Gladiator. Als je een beetje het filmnieuws volgt, weet je vast en zeker wel dat er aan een vervolg gewerkt wordt, maar wat vindt Russell Crowe hier eigenlijk van?

Crowe speelde natuurlijk de hoofdrol in het origineel en zette een van de beste rollen van zijn carrière neer. Hij won dan ook een Oscar voor zijn glansrol als Maximus, maar terugkeren doet hij niet, aangezien zijn personage op het einde van de film sterft.

Vervolg
Toen het vervolg werd aangekondigd waren de nodige mensen sceptisch. Gladiator is een pareltje, waar niet per se een sequel van hoeft te verschijnen. Crowe zelf lijkt er ook zijn bedenkingen bij te hebben.

De acteur laat zich erover uit tijdens een recent interview: "Ik voel me eerlijk gezegd enigszins ongemakkelijk bij het vervolg. Mijn personage is dood dus ik heb totaal geen inspraak over wat er nu allemaal gaat gebeuren".

Kritisch
Toch is Crowe geen fan van bepaalde aspecten. Zo vervolgt hij: "Ik heb een paar dingen gehoord en dacht echt bij mezelf: 'Nee, nee, nee! Dat is niet de moraal van de reis die de personages doormaken!' Maar het is niet mijn plek om er iets over te zeggen. We zullen het wel zien..."


In Gladiator 2 zijn o.a. Denzel Washington, Pedro Pascal en Paul Mescal te zien. Net als het eerste deel wordt ook het vervolg geregisseerd door Ridley Scott. Als alles goed gaat zal de blockbuster eind november in de bioscopen te zien zijn.

NieuwsFilm

meest populair