Academy verandert regels

De Academy, de organisatie die de Oscars uitreikt, heeft de regels weer eens licht veranderd. De categorie voor beste buitenlandse film werd weer eens onder handen genomen, en ook zijn er nieuwe regels voor de liedjes.

Zo werd in de afgelopen jaren zowel Dreamgirls als Enchanted voor drie liedjes genomineerd (zonder overigens het beeldje mee naar huis te mogen nemen). Dat kan vanaf nu niet mee: er wordt een maximum gesteld van twee liedjes per film.

Verder werden twee grote favorieten onder critici, 4 Maanden, 3 Weken, en 2 Dagen en Persepolis NIET genomineerd voor beste film vorig jaar, en zulke rare omissies zijn wel vaker voorgekomen. In de toekomst zal een speciaal comité dit soort "fouten" kunnen verhelpen: ze zullen drie films toevoegen aan een shortlist van zes. Weer een ander comité zal uit die negen films dan de vijf genomineerden kiezen.

De nominaties voor de Oscars van dit jaar zullen 22 januari worden aangekondigd. De ceremonie met de uitreiking van de beeldjes aan de winnaars volgt dan op 22 februari.



NieuwsFilm

meest populair