Dé LEGO-set voor vaderdag 2024: mooiste 'Star Wars'-set van dit moment

Dé LEGO-set voor vaderdag 2024: mooiste 'Star Wars'-set van dit moment

Herbeleef de film 'Star Wars: Return of the Jedi' met deze LEGO-set met 2000 bouwstenen.

Morgen is het Vaderdag en welke vader houdt er (stiekem) niet van een goede LEGO-set. En zeker als deze van Star Wars is. De nieuwste uitgave in de Ultimate Collector Series is een dikke aanrader voor morgen.

In 2000 verscheen de eerste UCS-set, namelijk de TIE Interceptor. Een kleine 25 jaar later is het ruimteschip terug in een nieuwe UCS-uitgave met 1931 bouwstenen.

TIE Interceptor
De TIE Interceptor starfighter was voor het eerst te zien in de film Star Wars: Return of the Jedi uit 1983. De LEGO-versie met nummer 75382 heeft één minifiguur, namelijk de herkenbare TIE Pilot. Daarnaast krijg je er een LEGO Mouse Droid bij.

Het model is ongeveer 40 centimeter lang en 32 centimeter hoog. Een flink object. Je krijgt ook een standaard met een informatieplaatje en een jubileumsteen ter ere van 25 jaar LEGO Star Wars.

200 piek
De adviesprijs van de set bedraagt bijna 230 euro, maar via de bekende kanalen is de TIE Interceptor verkrijgbaar voor een prijs onder de 200 euro. LEGO heeft de set een 18+ leeftijdsclassificatie meegegeven.


Zie je de iconische TIE Interceptor liever in actie in de films en onder meer de serie The Mandalorian? Je vindt alle Star Wars-producties op Disney+.

Disclaimer: Dit artikel is niet gesponsord door LEGO of een andere leverancier en geschreven omdat het onderwerp aansluit bij series en/of films.

NieuwsFilm

meest populair