Prijswinnende Belgische topfilm 'Here' komt naar de Nederlandse cinema's

Prijswinnende Belgische topfilm 'Here' komt naar de Nederlandse cinema's

Een potentieel liefdesverhaal tussen een Roemeense bouwvakker en een Belgisch-Chinese student die doctoreert in mosstudies.

De film Here was één van de meest succesvolle Belgische films van vorig jaar. De titel ging in première op het Filmfestival van Berlijn en kwam, via onder andere de filmfestivals van New York en Gent, ook op ons eigen IFFR terecht waar het wederom in de prijzen viel.

Geduldig en contemplatief ontvouwt regisseur Bas Devos de connectie tussen stad en natuur en, op de achtergrond van een ontluikende liefdesgeschiedenis, de connectie tussen mensen onderling.

Synopsis
Stefan is een zachtaardige bouwvakker in Brussel die op het punt staat te vertrekken naar zijn thuisland Roemenië voor de zomervakantie. Tijdens zijn wandelingen en afscheidsbezoeken aan vrienden en familie ontmoet hij ShuXiu, een jonge Belgisch-Chinese vrouw die haar studie wijdt aan mossen.

Haar oog voor het nauwelijks zichtbare intrigeert Stefan en laat zijn blik nog meer richten op de schatten die ons voortdurend omringen - of ze nu worden gedeeld met de mensen rondom ons of gewoon onder onze voeten groeien.

Zintuigprikkelend
In de trailer zien we dat deze film een poëtische stadssymfonie is die een ode brengt aan het onzichtbare en de schoonheid van het kleine.


Here is vanaf 20 juni te zien in een filmhuis bij jou in de buurt.

NieuwsFilm

meest populair