Anthony Hopkins weigerde één bepaalde scène op te nemen in Hannibal-film

Anthony Hopkins weigerde één bepaalde scène op te nemen in Hannibal-film

Ook heeft de geliefde acteur spijt van de twee vervolgen op 'Silence of the Lambs'.

De levende legende Anthony Hopkins heeft al heel wat weergaloze rollen neergezet in zijn carrière. Een van zijn bekendste films is toch wel zonder enige twijfel die van Hannibal Lecter in Silence of the Lambs.

Hannibal Lecter werd tot leven geroepen in de serie romans van Thomas Harris. Het gaat hier om de wereldberoemde kannibalistische seriemoordenaar en psychopaat, dus het is niet zo heel gek dat Hopkins ver moest gaan voor deze rol.

Lastig
We zijn van de acteur gewend dat hij sterke rollen neerzet en dat was in Silence of the Lambs niet anders. Hopkins won de eerste Oscar van zijn carrière en keerde nog twee keer terug als Hannibal, in de vervolgen Hannibal en Red Dragon.

Toch heeft de filmster hier minder van genoten. Hij was namelijk niet tevreden met een bepaalde scène in Hannibal van Ridley Scott. In het boek ondergaat Hannibal plastische chirurgie om zo te kunnen ontsnappen en minder makkelijk herkend te worden, maar Hopkins was het daar niet mee eens.

Deal
Hopkins liet dit Scott weten. Zo begint de acteur: "Ridley en ik besloten hier niet voor te gaan. Ik wilde niet gaan voor een cosmetische ingreep, maar gewoon voor een grote hoed. Dit zorgt voor een 'catch me if you can'-uitdaging van Hannibal. Hij wil niet volledig verdwijnen, maar provoceren".


"Hannibal is dan wel een zieke man, hij is ook heel elegant. Hij is een man van de renaissance. Toch had ik eigenlijk niet voor de sequels moeten gaan. Deze konden niet tippen aan het origineel. Ik heb mijn lesje wel geleerd en maak dan ook geen vervolgen meer op mijn films".

NieuwsFilm

meest populair