Deze 4 grote Disney-films gaan in 2024 opnieuw het bioscooppubliek veroveren

Deze 4 grote Disney-films gaan in 2024 opnieuw het bioscooppubliek veroveren

Disney lijkt zich dit jaar iets te herpakken na enkele minder succesvolle jaren.

Disney bracht dit jaar drie grote films uit en twee daarvan behoren tot de succesvolste films van 2024. The First Omen en Kingdom of the Planet of the Apes van 20th Century Studios verschenen in april en mei en op dit moment is Inside Out 2 van Pixar Animation Studios een doorslaand succes.

De afgelopen jaren waren geen enorme succesjaren voor Disney. Sinds de coronapandemie wist nog geen enkele film The Walt Disney Studios boven het miljard uit te komen. Dit jaar stevent Inside Out 2 overduidelijk af op een monsterscore en nog minimaal drie aankomende films zouden dat ook kunnen gaan doen.

Marvel
Aankomende maand verschijnt de enige Marvel-film van Disney in 2024. Marvel Studios' Deadpool & Wolverine (24 juli) is een R-rated (16 jaar en ouder) en dat zou een score van boven de miljard tegen kunnen houden.

Films als Joker en Oppenheimer hebben laten zien dat het miljard zeker haalbaar is. Het grote voordeel is dat zowel Deadpool (Ryan Reynolds) als Wolverine (Hugh Jackman) echte publiekslievelingen zijn, dus wie weet doet de film het nog beter dan Inside Out 2.

Aliens
Ook Aliens: Romulus (14 augustus) is voor 16 jaar en ouder en de kans is klein dat de film een enorm hoge box office-score gaat neerzetten. Bij een goed ontvangst zou de film van Fede Alvarez (Don't Breathe, Evil Dead) een van de beter presterende horrorfilms van het jaar kunnen worden.


Romulus van 20th Century Studios neemt afstand van de recente Alien-prequelfilms en is een los verhaal dat zich afspeelt tussen Ridley Scotts Alien (1979) en James Camerons Aliens (1986).

Najaar
In november verschijnt met Moana 2 (30 november) alias Vaiana 2 van Walt Disney Animation Studios, het vervolg op het succes uit 2016. De animatiefilm haalde bijna $700 miljoen op. Auli?i Cravalho en Dwayne Johnson hebben weer de belangrijkste stemmen van Moana en Maui.


Mufasa: The Lion King verschijnt met kerst 2024 in de bioscopen en zou ook zomaar een monsterhit kunnen worden. De eerste film uit 2019 was een megahit met een box office-score van bijna $1,7 miljard omzet. De prequelfilm gaat op 18 december in de Nederlandse bioscopen.

Disney in 2024
Hieronder de films nog even op een rij:
- Deadpool & Wolverine: 24 juli
- Aliens: Romulus: 14 augustus
- Moana 2 / Vaiana 2: 30 november
- Mufasa: The Lion King: 18 decemberNieuwsFilm

meest populair