De meest deprimerende film ooit raakt dieper als je de waarheid erachter kent

De meest deprimerende film ooit raakt dieper als je de waarheid erachter kent

'Leaving Las Vegas' toont de tragische gevolgen van alcoholverslaving en leverde Nicolas Cage een Oscar op.

We kennen Nicolas Cage natuurlijk allemaal als de acteur die furore maakte in verschillende actie- en avonturenfilms. In de film Leaving Las Vegas (1995) moest hij uit een ander, gevoeliger vaatje tappen.

De film wordt door verschillende Reddit-gebruikers ook wel aangeduid als de 'meest deprimerende' film ooit. Maar hij wordt ook geprezen om het eerlijke tonen van een verslaving, dat de "gebreken van de mens mooi laat zien."

Tragisch verhaal
Wat nog tragischer is, is wat er met de auteur van het boek waarop de film is gebaseerd. Leaving Las Vegas is gebaseerd op het gelijknamige boek uit 1990 van de auteur John O'Brien.

O'Brien kampte met een diepgewortelde alcoholverslaving. Toen de auteur hoorde dat zijn boek zou worden verfilmd, pleegde hij in 1994 namelijk zelfmoord. Leaving Las Vegas-regisseur Mike Figgis zei: "Ik denk niet dat geld en de rest ervan uitmaakten. Hij was te ver heen."

Leaving Las Vegas
Leaving Las Vegas draait om Ben Saunderson (Cage) die naar Las Vegas gaat om zich dood te drinken. Daar ontmoet hij prostituee Sera, met wie hij een tragische liefdesrelatie krijgt.


Cage ontving een jaar later zijn eerste en enige Oscar voor zijn hoofdrol in de film. Hij noemde het "bitterzoet" dat de schrijver zijn werk niet kon zien op het grote scherm.

Opbrengsten
Het geld dat de overleden schrijver zou hebben ontvangen, ging uiteindelijk naar de familie van O'Brien.

NieuwsFilm

meest populair