Hevige ruzie: waarom Alec Baldwin nooit meer wil samenwerken met Shia LaBeouf

Hevige ruzie: waarom Alec Baldwin nooit meer wil samenwerken met Shia LaBeouf

De twee zouden samen in een toneelstuk spelen, maar dit werd een regelrechte ramp.

Het komt natuurlijk wel vaker voor, dat bepaalde acteurs het allesbehalve goed met elkaar kunnen vinden op een filmset. Vaak wordt dit dan toch wel enigszins bijgelegd, maar dat is zeker niet het geval voor Alec Baldwin en Shia LaBeouf.

De twee mannen, voornamelijk bekend van diverse films, besloten in 2013 samen in hetzelfde toneelstuk op te duiken, genaamd 'Orphans'. Dit werd echter meer bekend om de hevige ruzie tussen de twee hoofdrolspelers dan iets anders.

Probleem
'Orphans' vertelt het verhaal van twee broers, die besluiten een rijke man te ontvoeren. Het drama speelde zich echter niet alleen op het podium af, maar ook daarachter. De spanning tussen Baldwin en LaBeouf ontstond al vroeg tijdens de repetities en liep daarna steeds verder uit de hand.

LaBeouf staat bekend om zijn 'method acting' en stort zich volledig in elke rol, al gaat hij soms misschien iets té ver. Baldwin, een ervaren theateracteur, had een andere benadering. Deze twee verschillende werkstijlen zorgden voor wrijvingen.

Ruzie
Zo bekritiseerde LaBeouf Baldwin voor zijn gebrek aan voorbereiding en toewijding. Baldwin liet het weten hier niet mee eens te zijn en dat hij enkel een meer ontspannen en traditionele aanpak had. Toch hielp dit niet en viel de jonge Transformers-acteur uit tegen Baldwin.


Baldwin, o.a. bekend van de Mission: Impossible-franchise, wilde zo niet verder en vroeg of hij kon vertrekken. De productie nam echter een andere beslissing en ontsloeg LaBeouf. Hij werd vervolgens vervangen door Ben Foster.

Succes
Dit verliep heel wat beter, aangezien 'Orphans' uiteindelijk zelfs werd opgevoerd op Broadway. Toch bleef de ruzie tussen de twee sterren veel media-aandacht krijgen, ook omdat beide mannen de reputatie hebben dat ze niet even makkelijk zijn om mee te werken.NieuwsFilm

meest populair