Deze avontuurlijke parel op Netflix zet je waarschijnlijk meteen aan voor een avond prima filmvermaak

Deze avontuurlijke parel op Netflix zet je waarschijnlijk meteen aan voor een avond prima filmvermaak

Cast Away is een klassieker die je moet hebben gezien!

Het grote voordeel van de helaas wat talrijke streamingdiensten is dat er ook heel wat goede titels uit de filmhistorie terug te kijken zijn. Ze worden amper door de diensten gepromoot, dus je zult ze moeten opzoeken. FilmTotaal helpt je een handje.

Zo staat op Netflix de misdaadfilm Cast Away van regisseur Robert Zemeckis, die je kunt kennen van The Polar Express en Back to the Future.

Cast Away
De dramafilm uit 2000 heeft een hoofdrol Tom Hanks, die ook de film regisseerde. Bijrollen gingen naar onder meer naar Nick Searcy, Paul Sanchez, Lari White. De ontvangst van de film is goed te noemen.

Zo luidt de critics consensus op Rotten Tomatoes (89%): "Gebrekkig maar fascinerend biedt Cast Away een intelligent script, enkele van de meest volwassen regies van Robert Zemeckis en een showcase-optreden van Tom Hanks."

Reacties
"De thema's veerkracht, hoop en de menselijke geest worden op een aangrijpende en ontroerende manier verkend. Cast Away is dan ook een film die je gezien moet hebben als je van drama en avontuur houdt." schreef Jas Y op Rotten Tomatoes.James B schreef op Rotten Tomatoes: "Geweldige film met een einde dat heel verdrietig is en open is over wat het personage gaat doen. Geweldige shots op het eiland, maar man, wat een triest einde."

Op Netflix
De $90 miljoen kostende film was een groot financieel succes en bracht meer dan $429 miljoen op aan de Box Office. Cast Away kreeg zelfs 2 Oscar nominaties. Gelukkig kun je de film nu nog een keertje kijken op Netflix.Synopsis: Chuck Noland is technicus bij koeriersbedrijf FedEx. Door zijn drukke werkzaamheden heeft Chuck weinig tijd voor zijn vriendin Kelly. Chucks hectische leven wordt abrupt onderbroken wanneer hij het slachtoffer wordt van een vliegtuigongeluk. Hij is de enige overlevende en hij strandt op een onbewoond eiland.

NieuwsFilm

meest populair