Fragment Metropolis gevonden

In Argentinië is een tot nu toe verloren gewaand fragment uit de klassieker Metropolis van Fritz Lang teruggevonden.

De film flopte oorspronkelijk toen hij in 1927 werd uitgebracht. De studio maakte de film vervolgens 25% korter, en bracht hem opnieuw uit. Gelukkig nam in 1928 een distributeur, Adolfo Z. Wilson, een oorspronkelijke kopie mee naar zijn thuisland, Argentinië. De film veranderde een aantal keer van eigenaar en belandde uiteindelijk in 1992 in het Museo Del Cine.

Dit jaar kreeg dat museum een nieuwe directeur, en zij ontdekte dat hun kopie bijna alle verloren scènes bevatte, zo'n 700 meter in totaal, of ongeveer 25 minuten film. De film is niet in goede staat, maar er wordt juichend op de ontdekking gereageerd. Het plan is de nieuwe stukken ook voor het publiek toegankelijk te maken.

Metropolis is een science-fiction film die zich afspeelt in een futuristische stad waar de bevolking in een boven- en een onderklasse verdeeld is. Een jongen uit de bovenklasse wordt verliefd op Maria, een activiste die vind dat de maatschappij een geheel moet worden. Ondertussen bouwt een wetenschapper een robotversie van Maria om onrust te veroorzaken.



NieuwsFilm

meest populair