Repo Chick (vervolg Repo Man)?

Alex Cox probeert opnieuw om een vervolg op zijn cultklassieker Repo Man uit 1984 van de grond te krijgen. Het is niet de eerste keer. Zijn laatste poging was midden in de jaren '90. Hij presenteerde toen een script met de titel Waldo’s Hawaiian Holiday aan mogelijke investeerders, en probeerde o.a. Willem Dafoe, Harry Dean Stanton en Emilio Estevez aan het project te verbinden, maar alles viel uiteindelijk in het water. Later bracht Cox het script uit als strip.

Het idee waar producenten wel warm voor liepen? "Repo Chick". Misschien daarom heeft Cox nu een nieuw script, waarin een vrouw de hoofdpersoon is in een wereld waarin de repo (staat voor repossession, en een Repo Man is iemand die bezittingen in beslag neemt van mensen die hun schulden niet kunnen afbetalen) zaken beter gaan dan ooit tevoren. Niet voor de mensen die niet kunnen betalen, want in deze wereld neemt de repo man of vrouw alles in. Niet alleen meer de auto's (zoals in de eerste film), maar ook boten, huizen, vliegtuigen, kinderen of kleine landen zijn nu het terrein van de repo man of vrouw.

Vooralsnog heeft Cox echter nog geen geld of distributie. Repo Man hoofdrolacteurs Emilio Estevez en Harry Dean Stanton zullen in ieder geval niet terugkeren in de nieuwe film, mocht deze van de grond komen, danwel omdat ze het gehad hebben met Cox of omdat ze gewoon niet in het verhaal passen. Of het vervolg daadwerkelijk ook Repo Chick gaat heten is nog niet bekend.



NieuwsFilm

meest populair