Powder voor Berlinale-winnaar

De Braziliaanse regisseur José Padilha, die in februari met Tropa de Elite nog de Gouden Beer won op het Filmfestival van Berlijn, werkt momenteel aan een nieuw project. Padilha schrijft aan het scenario van Marching Powder, een film die hij ook zelf zal regisseren.

Het drama is gebaseerd op de Australische bestseller "Marching Powder: A True Story of Friendship, Cocaine and South America's Strangest Jail," de memoires van Thomas McFadden en Rusty Young.

Don Cheadle (Hotel Rwanda, Crash) zal de film produceren en is van plan om McFadden te spelen, een Britse drugshandelaar die gearresteerd wordt in Bolivia en opgesloten wordt in de San Pedro-gevangenis in La Paz. Tijdens zijn zesjarige verblijf opereerde McFadden als gids in een instelling die gebukt ging onder een kapitalistisch systeem van omkoping.

José Padilha debuteerde in 2002 met de veelbesproken documentaire Ônibus 174. Binnenkort zal hij ook A Willing Patriot regisseren, een film over een Amerikaanse agent die undercover gaat in een Zuid-Amerikaans driegrenzengebied om er een terreurnetwerk te ontmantelen.



NieuwsFilm

meest populair