Tobey Maguire is een kruisvaarder

Tobey Maguire zal de hoofdrol spelen in The Crusaders, een film over de historische rechtszaak uit 1954 die ervoor zorgde dat scholen zwarte studenten niet meer mochten weigeren. Maguire zal de jonge advocaat Jack Greenberg spelen, die samen met Thurgood Marshall (die later lid van het hooggerechtshof van Amerika werd) de NAACP vertegenwoordigde in de zaak.

Danny Strong, die kortgeleden de succesvolle HBO-film Recount schreef, over de Amerikaanse verkiezingen van 2000, schreef het script. Voor hij scriptschrijver werd, was hij acteur: zo speelde hij Jonathan in Buffy the Vampire Slayer en Doyle in Gilmore Girls. Ook werkte hij - net als Maguire - al twee keer samen met Gary Ross, die is aangesteld als regisseur voor The Crusaders, namelijk bij het maken van de films Pleasantville en Seabisquit.

De film is gebaseerd op de memoires van Greenberg, getiteld Crusaders in the Courts. Het hooggerechtshof besloot destijds unaniem (dus 9 tegen 0) dat alle wetten die zwarte Amerikanen beperkten in hun schoolkeuze illegaal waren.



NieuwsFilm

meest populair