Noyce voor remake Captain Blood

Het piratengenre werd ooit, na de volledige mislukking van Cutthroat Island, dood verklaard. Maar na het grote succes van de Pirates of the Caribbean films hebben studio's er kennelijk weer vertrouwen in, en voor ideeën zijn ze teruggegaan naar een film van een van de bekendste swashbucklerhelden: Errol Flynn.

Flynn maakte in 1935 Captain Blood, een film die destijds voor 5 Oscars genomineerd werd. Hij speelde Peter Blood, een dokter die onterecht tot slavernij in de Cariben wordt veroordeeld voor verraad. Hij wordt gekocht door de mooie Arabella Bishop (Olivia de Havilland), maar ontsnapt met medegevangenen. Vervolgens stelen ze een Spaans schip en gaan ze de piraterij in. Een tegenstander vindt hij, net als een paar jaar later in The Adventures of Robin Hood, in Basil Rathbone.

Warner Brothers wil een remake maken van deze film, en Phillip Noyce (Patriot Games, the Bone Collector, Rabit-Proof Fence, the Quiet American) heeft wel interesse in het project. Hij zal het project helpen ontwikkelen, en er is een grote kans dat hij ook de regie op zich zal nemen.

Wie zal Errol Flynn vervangen? Dat is nog niet bekend. Tom Cruise zal het waarschijnlijk niet zijn: die trok zich laatst onverwach terug uit een ander project van Noyce, Edwin A. Salt.



NieuwsFilm

meest populair