Algemeen

Ang Lee gaat terug naar Woodstock

door Hedwig van Driel op 06.08.2008 om 14:25 in Algemeen
Ang Lee gaat een film maken over het festival van Woodstock, Taking Woodstock. Het script is geschreven door zijn vaste medewerker James Schamus, die ook de scripts schreef voor o.a. Lust, Caution; Hulk; Crouching Tiger Hidden Dragon en The Ice Storm.

Het verhaal is gebaseerd op de memoires van Elliot Tiber, die een grote rol heeft gespeeld bij het organiseren van het festival, op de boerderij van zijn buurman, in 1969. Tiber zal gespeeld worden door Demetri Martin (rechts, wellicht bekend van The Daily Show). Imelda Staunton en Henry Goodman zullen zijn ouders spelen, en Jonathan Groff zal te zien zijn als de organisator van het festival, Michael Lang. Zijn assistente wordt gespeeld door Mamie Gummer (de dochter van Meryl Streep).

De cast wordt aangevuld met Emile Hirsch, die een veteraan zal spelen die net terug is uit Vietnam, Eugene Levy als de buurman, en Liev Schreiber als een travestiet genaamd Vilma. Jeffrey Dean Morgan zal een getrouwde man spelen die een affaire heeft met Elliot Tiber, en Paul Dano en Zoe Kazan zullen te zien zijn als een hippiestel.

Eind deze maand zal er begonnen worden met filmen. Er was even sprake van een eventueel uitstel in verband met een mogelijk SAG-staking, maar kennelijk heeft de studio er voldoende vertrouwen in.

2 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

TheGodfather

Avatar

Klinkt erg interessant. Ben erg reuze benieuwd naar :D

heywoodfloyd

Avatar

Wow! Dat is nog eens een cast!

NieuwsFilm

meest populair