Penn en de Argonauten

Sinds Gladiator zo'n groot succes werd in 2000 worden er bijna weer evenveel "sword-and-sandal"-films gemaakt als in de hoogtijdagen van het genre, de jaren vijftig. Troy, 300, Alexander, The Last Legion... Er werd zelfs al een parodie gemaakt, Meet The Spartans.

Laatst kondigden we aan dat er een nieuwe Herculesfilm wordt gemaakt, maar eigenlijk wordt er aan maar liefst drie Herculesprojecten gewerkt. En dan is er nu aangekondigd dat Zak Penn, schrijver van o.a. X2, X-men: The Last Stand en The Incredible Hulk, een script zal schrijven op basis van het verhaal van Jason en de Argonauten, met de simpele titel The Argonauts.

In het verhaal reist Jason met zijn vrienden, de Argonauten (onder wie ook Hercules), per schip af op zoek naar het mythische Gouden Vlies. De tocht voert hen langs vele rare plekken, o.a. een eiland waar de vrouwen alle mannen hebben uitgemoord. Als hij op het eiland van het vlies komt moet hij drie taken uitvoeren. Gelukkig voor hem wordt de dochter van de koning, Medea, op hem verliefd, en helpt ze hem.

Dreamworks houdt zich ook al bezig met de Argonauten: zij ontwikkelen een film waarin een groep jongeren van nu het schip van Jason, de Argo, vindt, waarna ze naar het oude Griekenland worden verplaatst.

Het verhaal werd al eerder verfilmd, o.a. in 1963 met effecten van Ray Harryhausen. Een regisseur is nog niet bekend. Er wordt gemikt op een release in 2011.



NieuwsFilm

meest populair