Algemeen

Zohan verboden in Arabische landen

Beste filmliefhebber,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt. Dit vinden wij jammer, want FilmTotaal is dankzij onze advertenties gratis toegankelijk. Graag willen we je vragen een uitzondering te maken voor FilmTotaal. Hoe je dat moet doen lees je hier.

M.v.g FilmTotaal

door Hedwig van Driel op 18.08.2008 om 08:34 in Algemeen
You Don't Mess With the Zohan (hier de FT recensie) gaat over een Israëlische geheimagent die kapper in de VS wordt.. Hij komt daar ook Palestijnen en andere Arabieren tegen, en al blijken ze aan het eind toch goed met elkaar op te kunnen schieten, aan wat grappen ontkomen ze niet.

Hoe het ook zij: die grappen zullen ze niet te zien krijgen in Arabische landen. De film is overal in de Arabische wereld verboden, zelfs in het relatief progressieve Libanon, het enige land in de regio dat Sex and the City acceptabel vond. Politieke kwesties, zo blijkt, liggen nog gevoeliger dan seks.

In Israël draait de film wel, en is zelfs een groot succes: meer dan 200.000 Israëliërs kochten een kaartje.

Er worden wel vaker films met een politieke (onder)toon verboden. Where in the World is Osama Bin Laden van documentairemaker Morgan Spurlock (Super Size Me) is ook niet in de bioscoop te zien geweest in Arabische landen, en zelfs de DVD-release is problematisch.

14 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

oogsnoepje

Avatar

Ach jee, zijn ze bang dat mensen er met de verkeerde instelling uit de bioscoop komen en misschien wel gaan inzien dat vredig samenleven beter is dan elkaar opblazen?

Nee, dan kan ik me voorstellen dat ze de film niet toelaten, stel je voor zeg...

Deweb

Avatar

Mja, als ik de recensies moet geloven dan missen ze vrij weinig. Hoewel ik hem zelf nog wel, ooit, zou willen zien denk ik.

abba82

Avatar

Kom op laten we met zijn allen WEER gaan lopen zeiken over ALLE arabieren. Nooit gedacht dat er zo een titel op filmtotaal zou komen. Ik bedoel WHO GIVES a F...

Wij willen over films praten. Over het verhaal, de acteurs enz enz.

LuCos

Avatar

Nja.. Ze mogen best een film maken over hoe dom Nederlanders zijn ofzo, zou ik alleen maar grappig vinden.
Juist doordat ze deze film gaan verbieden krijg ik mijn twijfels over al die Arabische landen.

oogsnoepje

Avatar

abba82 "Wij willen over films praten. Over het verhaal"


Waar denk je dat deze film over gaat?

abba82

Avatar

oogsnoepje "Waar denk je dat deze film over gaat?"


O jee we hebben hier te maken met een bijdehandje.

Ik zou zeggen check de titel. Met zo'n titel wil je eerder dat je een reply geeft op de arabische landen dan dat je een reply geeft over de film zelf.

Ik denk gewoon dat dit weer zo'n Adam Sandler movie is. Wel geinig maar meer ook niet.

tukkerstein

Avatar

abba82 "Kom op laten we met zijn allen WEER gaan lopen zeiken over ALLE arabieren. Nooit gedacht dat er zo een titel op filmtotaal zou komen. Ik bedoel WHO GIVES a F...

Wij willen over films praten. Over het verhaal, de acteurs enz enz."

Dus de titel "Zohan verboden in Arabische landen" is volgens jou gezeik over alle arabieren? En ik give a fuck, want hoe kun je dergelijke censuur nu goedkeuren...

oogsnoepje

Avatar

abba82 "Ik zou zeggen check de titel. Met zo'n titel wil je eerder dat je een reply geeft op de arabische landen dan dat je een reply geeft over de film zelf.

Ik denk gewoon dat dit weer zo'n Adam Sandler movie is. Wel geinig maar meer ook niet."


Het eerste ben ik met je eens. Maar je hebt de film nog niet gezien? Want ander zou je wel weten dat dit nieuws juist heel erg over deze film gaat, waarin ze laten zien hoe belachelijk ze bezig zijn daar in dat soort landen.

abba82

Avatar

tukkerstein "Dus de titel "Zohan verboden in Arabische landen" is volgens jou gezeik over alle arabieren? En ik give a fuck, want hoe kun je dergelijke censuur nu goedkeuren..."


O jee komt Tukkerstein eraan. Je begrijpt het ook echt niet he? Ik vind de titel nergens op slaan omdat het niet Filmtotaal waardig is. Ik bedoel er wordt al zoveel gezeikt over arabieren, joden, christen, enz enz op ander sites. Ik bedoel waarom zou filmtotaal daar ook ineens mee beginnen. Geef gewoon een revieuw over deze film en daarna een cijfer.

ateerling

Avatar

Dus filmtotaal mag niet zo´n titel hebben en dit nieuws noemen, en we mogen er dan niet over praten?

Pffff dit staat los van de film kijken en van het cijfer geven aan de film! Dit is nieuws over de film...En over hoe Arabische landen hierop reageren...

Sha

Avatar

Ik snap je probleem ook niet abba, het is gewoon filmnieuws, zou hetzelfde zijn als ze bv in Amerika een of andere film zouden verbieden waar teveel sex in zit ofzo.

abba82

Avatar

shateandar "Ik snap je probleem ook niet abba, het is gewoon filmnieuws, zou hetzelfde zijn als ze bv in Amerika een of andere film zouden verbieden waar teveel sex in zit ofzo."


Ík heb geen problemen maar ik vind het gewoon zonde dat men zo een titel gebruikt. Dat mag ik toch vinden of niet?

tukkerstein

Avatar

Ojee abba82, dat mag je absoluut vinden. Maar FilmTotaal is dus blijkbaar meer dan enkel een website waarop films cijfers krijgen.., het is ook een website met filmnieuws (FilmTOTAAL, dat verklaart al een hoop). Als je een website zoekt met films+cijfer kun je misschien terecht bij Moviemeter.nl. Je kunt misschien een poging doen om de filmnieuwssectie te laten verwijderen, maar ik denk niet dat je veel bijstand krijgt. Of je vraagt dat religieus-getinte nieuwsberichten voortaan uitgesloten mogen worden, maar is dat geen censuur?

Overigens snap ik nog steeds niet waarom dit nieuwsbericht gezeik is. Het is een vrij droog nieuwsbericht zonder vooroordelen of pov. Daarnaast gaat het artikel helemaal niet over alle Arabieren.

abba82

Avatar

Ik heb me drukker gemaakt dan eigenlijk de bedoeling was. Er is eigenlijk niet echt iets mis met het artikel hoor. Alleen vond ik de titel iets minder.

Maar laten we ophouden (ben er zelf mee begonnen hoor;) ) met zeiken enzo. En laten we lekker over films praten.

Zohan lijkt me een film die ik binnenkort bij de Free ga kopen voor 2,99. Trailer zag er al niet al te denderend uit.

nieuwslaatste nieuws

meest populair