Cruise: film monster van Florence

Douglas Peston schreef een thriller, The Monster of Florence, over de seriemoordenaar waarvan wordt vermoed dat hij tussen 1968 en 1985 verantwoordelijk was voor 8 dubbele moorden in en rond de Italiaanse stad. Hij is nooit gepakt.

Preston schreef het boek over de jacht die hij zelf, samen met Italiaanse journalist Mario Spezi, maakte op het monster. Tijdens die zoektocht raakten ze zelf in problemen met de politie, en Spezi werd zelfs gearresteerd omdat hij ervan werd verdacht zelf het monster van Florence te zijn.

Volgens de schrijver zelf hebben Tom Cruise en zijn productiemaatschappij UA de rechten tot de thriller nu verworven. Chris McQuarry, die o.a. het script schreef voor Valkyrie, een film met Cruise in de hoofdrol, zal het boek gaat aanpassen. Of Cruise zelf een rol zal spelen is nog niet bekend.

De seriemoordenaar van Florence was ook al een van de inspiraties voor de Silence of the Lambs-sequel Hannibal. Er werden al eerder boeken van Preston verfilmd, o.a. The Relic. In 1986 werd er een Italiaanse film gemaakt over de seriemoordenaar, maar de 3.6 die deze film op de IMDB toebedeeld krijgt doet vermoeden dat deze film wel eens beter zou kunnen zijn.



NieuwsFilm

meest populair