Portman regisseert Israëlisch drama

De Hollywood-actrice Natalie Portman is zich momenteel aan het voorbereiden op haar regiedebuut A Tale of Love and Darkness, een drama gebaseerd op de gelijknamige memoires van de Israëlische schrijver en publicist Amos Oz. Dat meldt het vakblad Variety.

Het verhaal speelt zich af tijdens de jaren vijftig en zestig in de door oorlog geplaagde straten van Jeruzalem. Om het originele karakter van het boek te behouden wil Portman, zelf geboren in Jeruzalem, de film in het Hebreeuws opnemen in plaats van het scenario in het Engels te laten vertalen. "Het wordt onaanvaardbaar om films te maken op locaties en in talen die afwijken van het veronderstelde", aldus Portman.

De actrice werkte in het verleden samen met grote regisseurs als George Lucas (Star Wars), Wong Kar Wai (My Blueberry Nights) en Jim Sheridan (Brothers). Nu ze zelf in de regisseursstoel plaatsneemt, merkt ze het verschil met haar leven als actrice: "Tijdens het acteren wil ik dingen proberen die totaal verschillend zijn van wie ik ben. Maar als ik regisseer, wil ik dat de film veel meer weergeeft wie ik ben."



NieuwsFilm

meest populair