Algemeen

Spielberg wil Oldboy remaken met Will Smith

door Jelle Fastenau op 07.11.2008 om 13:12 in Algemeen
Steven Spielberg zou graag willen samenwerken met Will Smith. Als geschikt project is zijn oog gevallen op Oldboy, de wraakfilm van de Zuid-Koreaanse regisseur Chan Wook-park uit 2003. DreamWorks probeert op dit moment de rechten op een remake binnen te slepen. Spielberg is nog op zoek naar een geschikte scenarist.

In het origineel wordt een man ontvoerd en vijftien jaar lang gevangen gehouden, zonder te weten waarom. Als hij plotseling wordt vrijgelaten, gaat hij op zoek naar zijn ontvoerders om zich te kunnen wreken. Will Smith zal in de remake de ontvoerde man spelen. Spielberg heeft nog verscheidene andere projecten op de agenda staan, te beginnen met Tintin, de film over Kuifje.

17 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Papigiulio

Avatar

Neeeeeeeeeeeeeeeeeee, neee neee en nog eens nee. Tieft een end op met je remakes, ook al is je naam Spielberg, Oldboy kan en mag niet geremaked worden. Kan niet overtroffen worden. :(

Sorry beetje slechte dag achter de rug.

PascalE

Avatar

Gadverdamme dit lijkt me ook helemaal niks, een goed concept wat slecht uitgewerkt is remaken oke, maar een super film remaken is NERGENS voor nodig, ga hem dan promoten ofzo.

Thiver

Avatar

Papigiulio "Sorry beetje slechte dag achter de rug."

En de dag is nog niet eens voorbij...

McMurphy

Avatar

Dit is dan weer geen fraai nieuws zo vlak voor het weekend :'(

Ayeah

Avatar

Wat een bagger, kunnen ze nou echt niets nieuws meer verzinnen in Hollywood?
Spielberg gaat echt van kwaad tot erger, kon hij vroeger nog een leuk orignieel filmpje ;) maken, nu kan hij alleen maar klassiekers kopieeren, zodat die amerikanen geen ondertitels hoeven te lezen.

Rob

Avatar

dit berichtje (zorg dat je popupblokker aanstaat)
vat goed samen waarom dit toch niet kan werken.

Misschien zorgt dit er wel voor dat meer mensen Park Chan Wooks films gaan kijken wat niet slecht te noemen is.

Papigiulio

Avatar

Thiver "En de dag is nog niet eens voorbij..."


Hier wel, zit aan de andere kant van de wereld Smiley face Truste heh!

stefanvh

Avatar

Waaarom!?
Dit is echt zo overbodig, als ze het bij films uit de roaring twenties doen snap ik het, maar deze film is pas een paar jaar oud en steengoed, wedden dat aliens alles goed komen maken

Thiver

Avatar

Toch doet al dit geklaag me nogal denken aan die keer dat Martin Scorsese Infernal Affairs ging remaken. Dat liep toen ook helemaal mis, nietwaar? ;)

Feoreunn

Avatar

Thiver "Toch doet al dit geklaag me nogal denken aan die keer dat Martin Scorsese Infernal Affairs ging remaken. Dat liep toen ook helemaal mis, nietwaar? ;)"


Maar Spielberg is Scorsese niet en Smith stelt al helemaal niks voor.

mic-abuser

Avatar

Over het algemeen juich ik zulke initiatieven wel toe... maar jammer genoeg heeft het voor de mensen die het origineel gezien hebben totaal geen meerwaarde. De film eindigt voor hen namelijk gewoon in een anti-climax, ipv een climax :}

Maar WEDEROM snap ik niet waarom bepaalde zeikerds hier op Filmtotaal zo pertinent tegen een bepaalde remake/sequel zijn. Deze film wordt gewoon een aanvulling op de bestaande filmbibliotheek. Bovendien zullen veel mensen kennismaken met deze meesterwerk (mits goed uitgevoerd/gekopieerd), doordat het veel toegankelijk is voor breder publiek. Ik bedoel, stort jullie wereld daardoor nou daadwerkelijk inelkaar? Un-f*cking-believable hoe bekrompen bepaalde mensen zijn }:

jazzthieve

Avatar

Feoreunn "Maar Spielberg is Scorsese niet en Smith stelt al helemaal niks voor."


En Spielberg is ook niet de eerste de beste! En bekijk "Ali" eens voor je een grote mond opzet over Smith.

Feoreunn

Avatar

jazzthieve "En Spielberg is ook niet de eerste de beste! En bekijk "Ali" eens voor je een grote mond opzet over Smith."


En Ali weegt op tegen de rest van zijn carrière, die praktisch alleen maar uit idiote actiefilms bestaat?

Calva

Avatar

Thiver "Toch doet al dit geklaag me nogal denken aan die keer dat Martin Scorsese Infernal Affairs ging remaken. Dat liep toen ook helemaal mis, nietwaar? ;)"

Maar om te zeggen dat The Departed nou iets toevoegd? Nee, volgens mij niet. Ja, het was een goede remake, maar niet beter dan het origineel. Dus dan kan je bter het origineel kijken...

Daarnaast lijkt mij Spielberg niet echt de juist persoon voor een remake van OldBoy. Ik zie de corny scene's al voor me.
Smith zal ook best kunnen acteren, maar je zult dadelijk zien dat we het zelfde krijgen als bij Hancock...

En zie jij spielberg en Smith al een scene als de onderstaande maken (pas op: dit is een hoogtepunt uit de film, dus alleen kijken als je de film gezien hebt!):

Thiver

Avatar

Calva "Maar om te zeggen dat The Departed nou iets toevoegd? Nee, volgens mij niet. Ja, het was een goede remake, maar niet beter dan het origineel. Dus dan kan je bter het origineel kijken..."

Oh... ik was meer onder de indruk van The Departed. Het verhaal van Infernal Affairs liep af en toe een beetje stroef; in de remake was dat volledig rechtgetrokken. Daarbij... The Departed voegt wel degelijk iets toe: het personage Dignam. Een wat een schitterende toevoeging was dat!

Big Red

Avatar

Calva "En zie jij spielberg en Smith al een scene als de onderstaande maken (pas op: dit is een hoogtepunt uit de film, dus alleen kijken als je de film gezien hebt!)"

Best fight scene ever!!! :W

NieuwsFilm

meest populair