Algemeen

CUT! Nieuw blad over de Nederlandse film

door FilmTotaal op 07.11.2008 om 15:07 in Algemeen
Op het historische moment dat de Nederlandse film met een marktaandeel van 70% domineert in de bioscopen, lanceert House of Knowledge in samenwerking met RTL Entertainment en uitgever iMediate een nieuw blad dat volledig gewijd is aan de Nederlandse film.

Elfmaal per jaar gaat CUT! jullie informeren over het wel en wee van de Nederlandse filmwereld, via interviews met sterren en makers, setreportages, achtergrondverhalen en premièreverslagen.

Ieder nummer bevat een gratis DVD van een Nederlandse filmklassieker. Het eerste nummer van CUT! wordt verspreid in een oplage van 100.000 stuks en kost in de winkel € 5,-

18 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Lumière

Avatar

Hoe serieus kunnen we een filmblad met Marco Borsato op de cover nemen?

Chrischzz

Avatar

Vraag me toch af hoe ze een blad een beetje frequent vol kunnen krijgen met serieuze artikelen over Nederlandse films.

Geen slecht woord over de Nederlandsche films.. maar om er nu een apart blad voor te maken..

seppe

Avatar

Denk niet dat dit gaat werken....

lykathea

Avatar

Lumière, aan de ene kant heb je gelijk, maar aan de andere kant, Wit Licht wordt waarschijnlijk toch dé Nederlandse film van dit jaar. In misschien zowel negatief als positief perspectief.

Qaizer

Avatar

Ongelooflijk, ze hadden het beter KUT! kunnen noemen, want dit gaat toch niet werken. Welke markt denken ze hiermee aan te kunnen boren?

Geranimous

Avatar

Qaizer "Ongelooflijk, ze hadden het beter KUT! kunnen noemen, want dit gaat toch niet werken. Welke markt denken ze hiermee aan te kunnen boren?"


misschien de markt die ervoor gezorgd heeft dat het marktaandeel van Nederlandse films momenteel naar 70% is gestegen?

-Jelle-

Avatar

Ik zie ook geen grote toekomst. Eigenlijk helemaal geen toekomst. Dit werkt enkel als het gratis is. Dat zou nog kunnen ook, zo dun als het is.

En als ik er een dvd bij krijg wil ik wel een normale dvdhoes, anders hoeft het niet.

Thiver

Avatar

Lumière "Hoe serieus kunnen we een filmblad met Marco Borsato op de cover nemen?"

Exact mijn gedachte. Ik denk dat er best een doelgroep is voor dit blad (vorige week werden de eerste vier posities in de bioscoop top 10 bezet door Nederlandse films), maar dit is natuurlijk niet echt een geweldige wijze om af te trappen...

LuCos

Avatar

lykathea "Lumière, aan de ene kant heb je gelijk, maar aan de andere kant, Wit Licht wordt waarschijnlijk toch dé Nederlandse film van dit jaar. In misschien zowel negatief als positief perspectief."


Ik dacht dat dat Bride Flight was ...

In ieder geval.. alleen interessant door de Nederlandse film die (hopelijk met hoes) te gaan kopen voor 5 euro

Quido

Avatar

Op elk tijdschrift staat een bekend hoofd, dus waarom nu dat gezeur over Marco Borsato op deze cover?

En of Wit Licht de grote film van dit jaar is/gaat worden, valt te betwijfelen. Bride Flight en Oorlogswinter maken ook een goede kans.

fokkeyou

Avatar

Dat het marktaandeel momenteel zo hoog ligt is te danken aan de grote hoeveelheid jeugdfilms die de bioscopen domineren. De mensen die daar in de rij staan voor een kaartje zijn kinderen en hun ouders, en dat lijkt me niet het soort publiek dat dit magazine gaat lezen.

Toch hoop ik dat het een succes wordt. Ik ga even langs de boekwinkel voor een exemplaar.

Rudebox

Avatar

Ach, WIT LICHT lijkt mij best een goede film...ben wel benieuwd naar een acterende Borsato.

En verder over het blad, waarom niet? Niet geschoten is altijd mis. Weet iemand trouwens ook welke DVD erbij zit? Smiley face

Chrischzz

Avatar

Een Nederlansche film klassieker..Maar op het plaatje zo te zien Ciske de Rat ( links onder )

Steve Harwin

Avatar

Lumière "Hoe serieus kunnen we een filmblad met Marco Borsato op de cover nemen?"

Volgende maand met Dries Roelvink?
Qaizer "Ongelooflijk, ze hadden het beter KUT! kunnen noemen, want dit gaat toch niet werken. Welke markt denken ze hiermee aan te kunnen boren?"

De glossy-markt, denk ik.
Vanuit het perspectief van de filmfan lijkt zo'n blaadje idd niks te zullen worden, maar als ik de laatste 2,3 jaar de kiosken en Bruna's rond de NS inloop, dan zie ik vrijwel nul stripboeken meer: driekwart is alleen maar glossy's. Op de een of andere manier verkoopt die pulp, dus waarom ook niet nog een glossy over films. Of om meer precies te zijn in jouw woorden (ik spreek je niet tegen Smiley face): over Nederlandse KUT!films.

Buck

Avatar

Rudebox "
En verder over het blad, waarom niet? Niet geschoten is altijd mis. Weet iemand trouwens ook welke DVD erbij zit? Smiley face"


Ik denk Ciske de Rat, zie links onder plaatje.

heywoodfloyd

Avatar

Qaizer "Ongelooflijk, ze hadden het beter KUT! kunnen noemen, want dit gaat toch niet werken. Welke markt denken ze hiermee aan te kunnen boren?"


Ik wou net zeggen. Wat de Nederlandse film betreft dekt KUT! waarschijnlijk beter de lading.

nieuwslaatste nieuws

meest populair