400.000 bezoekers voor 'Kameleon'

Sinds de premiére, 5 weken geleden, van de film 'De schippers van de Kameleon' hebben 400.000 mensen een bezoekje aan deze film gebracht. ''Het mooie zomerweer heeft klaarblijkelijk geen invloed op het bioscoopbezoek'' liet regisseur Steven de Jong weten.
Maandag wordt de platina-onderscheiging uitgereikt aan De Jong en de tweeling Jos en Koen van der Donk voor het halen van de 400.000 bezoekers. De Platina Film wordt toegekend door het Nederlands Filmfonds en het Nederlands Filmfestival en is bedoeld om de Nederlandse film te stimuleren. Er bestaat ook een Gouden Film voor het behalen van 100.000 bioscoopbezoekers.

De Schippers van de Kameleon is gebaseerd op de Kameleon-reeks van jeugdboekenschrijver Hotze de Roos. Centraal hierin staan de avonturen van de Friese tweeling Hielke en Sietse Klinkhamer met hun boot de Kameleon. Eind dit jaar wil regisseur De Jong beginnen met de opnamen van deel 2 van de reeks: Kameleon Ahoy. Zijn eerste Kameleon-film draait nog steeds in 118 bioscopen in Nederland en België.



NieuwsFilm

meest populair