Algemeen

CG-animatiefilm Kerstman op komst

door Jeffrey op 07.11.2008 om 16:12 in Algemeen
Hyde Park Entertainment, de filmproductiemaatschappij van de Indische Hollywood-producent Ashok Amritraj, zal samen met de Singaporese animatiestudio's Toonz Entertainment en Gang of 7 Animation The Life and Adventures of Santa Claus maken, een CG-animatiefilm gebaseerd op het gelijknamige klassieke kinderboek van L. Frank Baum uit 1902.

Gang of 7 Animation-leider Tom Tataranowicz, scenarist van de geanimeerde sf-serie "Biker Mice from Mars", zal de film regisseren samen met Rich Arons en Dick Sebast. Hyde Park Entertainment produceerde eerder al films als Moonlight Mile, Shopgirl en Premonition. The Life and Adventures of Santa Claus wordt de eerste animatiefilm voor de studio.

De productie start in november in de Indiase studio van Toonz Animation. Volgens Variety is de release gepland voor de kerstvakantie van 2010.

Het verhaal volgt de vormende jaren van de Kerstman, met o.a. een strijd tegen de kern van het kwaad die de mythologie rond zijn figuur gestalte gaf.

6 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Steve Harwin

Avatar

FILMTOTAAL "Het verhaal volgt de vormende jaren van de Kerstman, met o.a. een strijd tegen de kern van het kwaad die de mythologie rond zijn figuur gestalte gaf."

Een paar eeuwen geleden zijn er flink wat Nederlanders naar Amerika geëmigreerd. Zij namen een aantal gebruiken mee, waaronder de viering van Sinterklaas.
Toen dat daar werd overgenomen en aangepast, werd de Amerikaanse uitspraak 'santa claus'. Coca Cola gaf santa claus ongeveer een eeuw gelden zijn definitieve uiterlijk, met als belangrijk element de Coca Cola kleuren rood en wit.

Dus wat de vormende jaren en de mythologie en de strijd tegen het kwaad moet voorstellen...? Daar worden duimen nat gemaakt, lijkt me.

M1r4

Avatar

De kerstman heeft zijn kleuren van Sinterklaas niet van Coca Cola. Dat is een onzinverhaaltje dat door de colafabriek is verzonnen en nog steeds tuinen mensen er in.
Verder komt de kerstman niet alleen van de Nederlanders.
Men vind in Engeland, Rusland en diverse andere Europese landen stukjes geschiedenis waarin een man met baard geschenken kwam brengen en mensen beoordelen of ze zich goed hadden gedragen dat jaar.
In bijna al die geschiedenissen komt het neer op het vieren van de midwinter. In de winter waren de dranken eerder op gedaan goed op gisting en had men een moraalboost hard nodig in de barste tijd van het jaar. Dus lag het voor de hand te vieren dat het vanaf hier alleen nog beter kon worden en er een nieuw jaar voor de boeg lag.

Er zit heel erg veel mythologie in de geschiedenis van de kerstman.

Squeekz

Avatar

Steve Harwin "Een paar eeuwen geleden zijn er flink wat Nederlanders naar Amerika geëmigreerd. Zij namen een aantal gebruiken mee, waaronder de viering van Sinterklaas.
Toen dat daar werd overgenomen en aangepast, werd de Amerikaanse uitspraak 'santa claus'. Coca Cola gaf santa claus ongeveer een eeuw gelden zijn definitieve uiterlijk, met als belangrijk element de Coca Cola kleuren rood en wit.

Dus wat de vormende jaren en de mythologie en de strijd tegen het kwaad moet voorstellen...? Daar worden duimen nat gemaakt, lijkt me."


Ik weet zelf weinig over Kerst en zijn/haar? geschiedenis, maar jouw versie klinkt wel erg ongeloofwaardig. Eerder als een hoax eigenlijk.

oogsnoepje

Avatar

Squeekz "Ik weet zelf weinig over Kerst en zijn/haar? geschiedenis, maar jouw versie klinkt wel erg ongeloofwaardig. Eerder als een hoax eigenlijk."


Ik dacht dat het hier in NL toch aardig bekend was dat oa. de naam Santa Claus gebaseerd zou zijn op Sinterklaas?

M1r4

Avatar

De naam is net als de kleuren van onze(?) Sint geleend. Maar bijna al het andere komt van andere mythologieen.

LuCos

Avatar

M1r4 "De naam is net als de kleuren van onze(?) Sint geleend. Maar bijna al het andere komt van andere mythologieen."


Onze Sint heeft toch ook een goudenstaf? en hoed/mijter of hoe heet dat ding?

NieuwsFilm

meest populair