Edgar Ramirez is Carlos de Jakhals

De Venezolaanse acteur Edgar Ramirez zal de titelrol spelen in [i]Ilich: Story of Carlos[/i], de nieuwe film van de Franse regisseur Olivier Assayas ([i]Clean[/i], [i]Demonlover[/i]).

De Venezolaanse acteur Edgar Ramirez zal de titelrol spelen in Ilich: Story of Carlos, de nieuwe film van de Franse regisseur Olivier Assayas (Clean, Demonlover).

Na zijn rol als Ciro Redondo in de twee Che-films van Steven Soderbergh (The Argentine en Guerrilla) kruipt Edgar Ramirez opnieuw in de huid van een revolutionair. Ilich: Story of Carlos vertelt het waargebeurde verhaal van Ilich Ramírez Sánchez (alias Carlos de Jakhals), een in Venezuela geboren linkse guerrillastrijder die vooral berucht is voor zijn gijzelingsactie op het OPEC-hoofdkwartier in 1975.

Met de vertelstructuur van een memoire toont de film hoe Carlos gemanipuleerd werd door de inlichtingendiensten van Arabische en Midden-Oosterse landen, en hoe hij een wereldwijde terroristische organisatie oprichtte. Later werd hij verbannen naar Soedan, waar hij uiteindelijk werd opgepakt door de Franse politie.

Voor zijn rol zal Ramirez vier of vijf talen moeten beheersen. Carlos de Jakhals werkte immers zowel voor de Palestijnen als voor verschillende groepen in Syrië, Libië, Irak en Roemenië. Volgens regisseur Assayas is Ramirez geknipt voor de rol door zijn afkomst, lichaamsbouw, talenkennis en politiek bewustzijn. De productie van de film begint in januari.



NieuwsFilm

meest populair