Algemeen

Hauer wordt mogelijk Karel de Grote

De Nederlandse regisseur Martin Lagestee wilt een epische film maken over de Frankische vorst.

Beste filmliefhebber,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt. Dit vinden wij jammer, want FILMTOTAAL is dankzij onze advertenties gratis toegankelijk. Graag willen we je vragen een uitzondering te maken voor FILMTOTAAL. Hoe je dat moet doen lees je hier.

M.v.g FT

door Jelle Fastenau op 25.11.2008 om 12:43 in Algemeen
De Nederlandse regisseur en producent Martin Lagestee (Pipo en de p-p-Parelridder) heeft grootse plannen voor een film over het leven van Karel de Grote, de Frankische vorst die bijna heel West-Europa had verenigd in een keizerrijk. Voor de hoofdrol heeft hij Rutger Hauer op het oog. Volgens Lagestee wordt dit de eerste grote speelfilm over de keizer.

Het scenario, onder andere geschreven door Lagestee en Gerard Soeteman, is gebaseerd op drie middeleeuwse ridderromans: Karel ende Elegast, Het Roelantslied en De Ferguut. Opnames van The Mighty Olyphant, de huidige werktitel, vinden in 2009 of 2010 plaats, afhankelijk van het vinden van financiers. Op dit moment heeft al een Duitse coproducent zich bij het project aangesloten.

3 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

JB

Avatar

Lijkt me, geheel in de geest van Charlemagne, een uitstekende mogelijkheid voor een groots pan-europees project!

LuCos

Avatar

Ik vond het op de basisschool 1 van de fascinerendste verhalen. En Hauer als Karel De Grote zie ik best voor me. Ik ben benieuwd naar dit project :)

Thiver

Avatar

Een boeiend stukje geschiedenis als dit kan zeker iets interessants opleveren maar de set in een dergelijke film kost vaak al meer dan een gemiddelde Nederlandse film...

nieuwslaatste nieuws

meest populair