Film over Gainsbourg

Het eerste franstalige project van Universal wordt een biopic van de zanger Serge Gainsbourg.

Het eerste franstalige project van Universal wordt een biopic van de zanger Serge Gainsbourg. Gainsbourg, die in 1991 overleed, was niet allen bekend door zijn provocerende liedjes - zoals het in sommige landen verboden "Je T'aime.... Moi Non Plus" ("Ik hou van je... ik ook niet van jou") - maar ook door zijn relaties met o.a. Brigitte Bardot en Jane Birkin.

Laetitia Casta zal Bardot spelen, en Mylene Jampanoi en Anna Mouglalis zullen andere geliefden van de zanger spelen. Voor de hoofdrol wordt gedacht aan Eric Elmosnino. De film zal het hele leven van Gainsbourg beslaan, van zijn jeugd tijdens de tweede wereldoorlog tot zijn dood, via de roerige jaren zestig. Joann Sfar, een schrijfster van graphic novels, heeft het script geschreven en zal ook de regie op zich nemen.

De opnames beginnen in januari, en de film zal in 2010 in Frankrijk uitkomen. De dochter van Serge, Charlotte Gainsbourg, is zangeres en speelde ook in een flink aantal films, waaronder La Science Des Rêves/The Science of Sleep en I'm Not There.



NieuwsFilm

meest populair