Welkom op de vernieuwde FilmTotaal

Lees alles over de nieuwe onderdelen en veranderingen op de website.

We hadden besloten even een paar daagjes te wachten met dit bericht zodat iedereen eerst een beetje kan rondsurfen en wennen aan deze vernieuwde FilmTotaal! Ik zal nu proberen een aantal beslissingen en nieuwe onderdelen van de website verder toe te lichten.

Maar nog even dit: Het is nu eenmaal zo dat je nooit in één keer iedereen tevreden kan hebben met een dergelijke grote verandering. Wij zien veel positieve reacties maar ook een paar minder positieve en dat is begrijpelijk. Een verhuizing is ook vaak even wennen, en het zal van onze kant ook nog een tijdje duren voordat écht alle dozen zijn uitgepakt. Wij luisteren goed naar jullie en zijn er zeker van dat veel punten die mensen nog missen, of graag alsnog willen zien de komende periode gerealiseerd gaan worden.

Nu ga ik dan een poging doen onderstaand verhaal zo kort mogelijk te houden!

Voorpagina

Op de frontpage heeft het nieuws een prominente plek gekregen omdat we daar meer aandacht aan willen besteden. Daarnaast hebben we gekozen voor meer afbeeldingen om het visuele aspect van film tot zijn recht te laten komen.

De updatetracker van de vorige website is verdwenen voor niet ingelogde bezoekers. De reden hiervoor is het volgende: Filmtotaal ontvangt dagelijks soms meer dan 25.000 bezoekers maar daarvan is relatief slechts een klein gedeelte actief is in reageren en stemmen. Wij ontvingen vaak e-mails van bezoekers dat ze deze updatetracker de site een rommelige en drukke aanblik vonden geven (wat misschien wel begrijpelijk is als je er niet aan gewend bent). Hij is dus nu weg, maar voor de echte FT ‘Die-Hards’ is er daarvoor in de plaats de ‘update’ link rechtsboven gekomen. Deze doet precies hetzelfde als de oude updatetracker. Hij is nu nog wel wat simpel maar over niet al te lange tjd kan je deze optie customizen naar eigen inzicht (bijvoorbeeld voortdurend in beeld laten staan, en natuurlijk de rode headlines voor nieuwe berichten).

ÉÉn filmdatabase

FilmTotaal heeft nu één duidelijk filmdatabase. Op de vorige FilmTotaal liep alles door elkaar heen (TV/DVD/Bioscoop) en dat maakte het er niet duidelijker op.

Binnen deze database is nu alles netjes aan elkaar gekoppeld. Nieuws, trailers, recensies, wallpapers, foto’s, reacties etc..

Om te kunnen stemmen is vanaf nu registratie verplicht. We hebben na lang twijfelen besloten de oude FT ratings niet meer te gebruiken wat natuurlijk een ingrijpende beslising is. De reden hiervoor is dat naar onze berekeningen meer dan de helft van alle stemmen in het verleden niet ‘serieus’ is geweest, en dat is natuurlijk jammer. Ter herinnering: op de vorige FT hoefde men zichzelf niet te registreren om te kunnen stemmen. Hierdoor had FilmTotaal soms ‘vreemde’ ratings voor een groot aantal films. Met het nieuwe systeem kunnen we personen die ratings proberen te ‘ondermijnen’ makkelijk verwijderen waardoor de FT rating nauwkeuriger word. Ook kan je nu zien wie er allemaal op een film heeft gestemd. Omdat we nu dus zonder ratings zitten hebben we de rate-O-matic (link rechtsboven) bedacht. Hiermee kan je snel door onze filmdatabase heen browsen en je stem uitbrengen. Inmiddels zijn de eerste 8.000 stemmen alweer binnen!

We hebben nu ook voor het eerst een database van personen. Door op een acteur or regisseur te klikken kan je zien in welke films (binnen onze database) deze persoon nog meer voorkomt.

Nieuwe onderdelen

Nieuw op filmtotaal zijn de trailer, foto en wallpaper pagina’s. Deze zullen de komende periode nog flink worden uitgebreid met zoek en sorteer functie’s. Vooral de wallpaper database is niet mis met meer dan 6000 wallpapers!

De films op televisie sectie kijkt nu altijd zover mogelijk voorruit en 1 dag terug. We hebben de layout uitgebreid met cover en synopsis maar voor iedereen die toch de vorige layout fijner vond komt er binnenkort ook een headline view.

De resencenten hebben tegenwoordig hun eigen plekje op FilmTotaal!

De films in de bioscoopagenda zijn gekoppeld aan onze filmdatabase en mocht een trailer aanwezig zijn dan klik je simpelweg op het camera icoontje.

We gebruiken nu nog het ‘oude’ forum maar begin komend jaar zal daar een upgrade van komen. Ook gaan we proberen de inlog procedure op FT te veranderen zodat je niet meer 2x hoeft in te loggen (voorpagina/forum).

Dit is even snel in een notendop een aantal van de grootste veranderingen. Wij hebben een waslijst aan uitbreidingen liggen die de komende maanden één voor één uitgerold zullen gaan worden. We zullen middels nieuwsberichten jullie nauwkeurig op de hoogte hiervan houden.

Mocht je een bug gevonden hebben op de nieuwe website meld dat dan hier.

We hopen met dit bericht een en ander uit de doeken te doen van onze kant maar mocht je nog vragen hebben plaats ze dan in de comments!



NieuwsFilm

meest populair