Jesse Owens-biopic in de maak

Anthony Mackie is gecast als de legendarische Olympische kampioen atletiek.

Jesse Owens ging de geschiedenisboekjes in als de man die Nazi-Duitsland het nakijken gaf door als zwarte (en dus in hun ogen inferieure) atleet op de Olympische Spelen in Berlijn vier gouden medailles te winnen. Opmerkelijk genoeg kreeg hij in de gesegregeerde Verenigde Staten te maken met dezelfde vooroordelen als in Berlijn. Een citaat van de atleet:

"When I came back to my native country, after all the stories about Hitler, I couldn't ride in the front of the bus. I had to go to the back door. I couldn't live where I wanted. I wasn't invited to shake hands with Hitler, but I wasn't invited to the White House to shake hands with the President, either."

Dit zal de kern worden van een biopic over zijn leven, simpelweg Jesse Owens geheten. Al in 2006 kwamen de eerste plannen naar buiten, maar daarna werd het angstvallig stil. In een gesprek met BlackBook.com gaf beoogd hoofdrolspeler Anthony Mackie aan dat de film eindelijk van de grond lijkt te komen. De eerste voorbereidingen zijn inmiddels al getroffen. Mackies zal eerst nog te zien zijn als Tupac Shakur in de Notorious B.I.G.-biopic Notorious.



NieuwsFilm

meest populair