Algemeen

Alice in Wonderland wordt 'unieke hybride'

Volgens acteur Alan Rickman wordt de nieuwe film van Tim Burton een unieke mix van live-action, stop-motion en digitale animatie.

door Jeffrey op 20.12.2008 om 13:41 in Algemeen
In een interview met Movies Online heeft acteur Alan Rickman verklaard dat Tim Burtons aangekondigde bewerking van Alice in Wonderland helemaal anders zal zijn dan alle films die tot nu toe zijn gemaakt. Volgens Rickman, die zelf de waterpijp rokende Caterpillar zal vertolken, wordt het een unieke hybride film: een versmelting van live-action, stop-motion, en digitale animatie gebaseerd op bewegingsregistratie.

Rickman: "Het is erg complex, en ik denk dat de drie [technieken] nooit eerder samen zijn gebruikt. Ik zal dus naast een live-action Alice te zien zijn, [maar] zelf ben ik een constructie." In het entertainmentmagazine Buzzine voegde de acteur er nog aan toe dat hij de eerste fase al heeft afgerond: "Ze hebben mijn stem opgenomen terwijl ik mijn tekst nogal slecht voorlas. In een volgende fase zullen ze daar een animatie van maken, waarop ik de tekst opnieuw zal inspreken."

8 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Planethugo

Avatar

Lijkt me wel een interessante film worden.
Alleen zie ik Alain Rickman nog steeds als Hans Gruber :P

jazzthieve

Avatar

Dat betekent wellicht dat je hem nog niet in veel andere films hebt gezien...en komt nu niet af met Harry Potter.

LuCos

Avatar

Ik vind trouwens zijn rol in Love Actually best wel goed gespeeld Smiley face

Eline4

Avatar

Ze hebben een slecht voorgelezen tekst opgenomen, maken daar een animatie van waarna hij de tekst goed gaat inspreken?
beetje dubbelop, maar ok dan..
Ben wel benieuwd hoe de film zal worden.

WiXX

Avatar

Eline4 "Ze hebben een slecht voorgelezen tekst opgenomen, maken daar een animatie van waarna hij de tekst goed gaat inspreken?
beetje dubbelop, maar ok dan..
Ben wel benieuwd hoe de film zal worden."


Dit gebeurt altijd bij animatie films. Vaak zijn de eerdere ingesproken teksten van de regisseur of iemand anders die het uiteindelijk niet wordt. Daardoor hebben de animators een eikpunt waar ze mee kunnen werken. Pas later wordt dan de stem aan het character gegeven door de acteur die dan weer een eikpunt heeft van de animatie.

Soms is het zelfs dat de oorspronkelijke tekst gebruikt blijft omdat die zo goed is. Dit is bv gebeurt bij Wall-E bij Eve.

Deweb

Avatar

jazzthieve "Dat betekent wellicht dat je hem nog niet in veel andere films hebt gezien...en komt nu niet af met Harry Potter."


Klopt. Een paar bekende films van hem zijn o.a. Sweeney Todd, Perfume, Galaxy Quest en het al eerder genoemde Love Actually. Verder kon je hem horen als Marvin de depressieve robot uit "the hitchhikersguide to the galaxy".

Maareh, ik ben erg benieuwd naar wat dit gaat worden.

Charlot85

Avatar

Zeker benieuwd wat dit gaat worden! ben nu ook het spel weer aan het spelen, is toch nog best lastig Smiley face

WiXX

Avatar

Charlot85 "zeker benieuwd wat dit gaat worden! ben nu ook het spel weer aan het spelen, is toch nog best lastig Smiley face"


Dit is niet de American Mcgee versie he. Dit is de versie van Tim burton.

NieuwsFilm

meest populair