Algemeen

PGA nominatie The Dark Knight

De film neemt het in de categorie beste film op tegen The curious case of Benjamin Button, Frost/Nixon, Milk en Slumdog millionaire.

door FilmTotaal op 07.01.2009 om 17:20 in Algemeen
The Dark Knight is genomineerd door de Producers Guild of America (PGA). De film neemt het in de categorie beste film op tegen The curious case of Benjamin Button, Frost/Nixon, Milk en Slumdog millionaire. Dat is afgelopen maandag bekendgemaakt door de vakorganisatie van Amerikaanse film- en televisieproducenten. De PGA Awards worden op 24 januari uitgereikt in Hollywood.

Vorige maand werd duidelijk dat The Dark Knight niet in aanmerking komt voor een Golden Globe in de categorie beste film. De Globes, die zondag worden uitgereikt, worden gezien als een belangrijke indicator voor de Oscars.

2 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Rudebox

Avatar

Waarom komt THE DARK KNIGHT niet in aanmerking bij de Golden Globes? :}

...krijg ook zo'n vermoeden dat het aantal oscars voor deze film flink aan het slinken is... :'(

DutchDJ

Avatar

Rudebox "Waarom komt THE DARK KNIGHT niet in aanmerking bij de Golden Globes? :}

...krijg ook zo'n vermoeden dat het aantal oscars voor deze film flink aan het slinken is... :'("

Goede vraag. Waarom wint een voetballer nooit de prijs 'sportman van het jaar', daar is ook geen verklaring voor. Er hangt een bepaalde cultuur rond een prijs en sommige films passen daar blijkbaar niet in denk ik. Ik denk dat men bang is dat als een actiefilm de prijs zou winnen, de cultuur rond prijs zou beschadigen en de prijs in waardering en populariteit zou dalen.

Ik denk daarom ook, dat The Dark Knight ook weinig oscar nominaties zal krijgen, alhoewel ik toch hoop op een oscar nominatie voor best picture voro The Dark Knight.

nieuwslaatste nieuws

meest populair