Algemeen

Uitstel van stripverfilmingen DC Comics

Warner Brothers is bezig met een nieuwe strategie rondom verfilmingen van de strips van DC Comics.

door Bram de Groot op 10.01.2009 om 13:08 in Algemeen
Schrijver en regisseur David S. Goyer (co-writer The Dark Knight, regisseur Blade Trinity) zegt dat Warner Brothers alle plannen met DC Comic verfilmingen in de ijskast heeft gezet. Warner is bezig met een nieuwe strategie rondom de verfilmingen van de superhelden strips.

Afgelopen jaar kwamen er meerdere succesvolle superhelden films uit. Met de release van Iron Man en zeker The Dark Knight werden vele records gebroken. David S. Goyer: "It was the double header of both Iron Man and The Dark Knight coming out, so more than ever I think they've realized, I think DC was responsible for 15% of Warner Brother's revenue this year, something crazy like that, so they realized that comic books, it's become a new genre, one of the most successful genres."

Het zou goed kunnen dat Warner Bros een strategie plant a la de strategie van Marvel Studios. De concurrent van DC Comics heeft met een eigen filmstudio meer de touwtjes in handen gekregen rondom de verfilmingen van de comics.

Warner is de filmmaatschappij achter de rendabele Batman en Superman films, maar maakte ook de grote flops Catwoman en Steel. In maart moet van Watchmen uitkomen en WB is ook bezig met verfilmingen van de comics The Green Lantern en Justice League.

3 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Boe

Avatar

We krijgen straks toch een overkill aan Marvels, dus als DC dan even rustig aan doen komt niet alles tegelijk.:P

darkgoth

Avatar

Ja maar het heeft jaren geduurd voor marvel de overhand kreeg in films op D.C. (denk aan Superman '78 en '80 en batman '89 '92)
de strijd daarintegen is wel vermakelijk.
ik zit dan ook echt te springen op de films die nog gaan komen (waaronder zeker "The Avengers")
en nu met het idee van D.C. om films als "green lantern" en "Justice League" te laten realiseren ben ik al helemaal klaar voor de start.

Dus laat maar komen T+)

Markie Marcolioooo

Avatar

Ik ben het met Boe eens, als ineens alle superhero movies tegelijk uit zouden komen dan word het gelijk zoveel, en als DC eerst een plan maakt en dan vervolgens geweldige films afleverd, dan zie ik het zeker zitten!!
Ben in dit geval ook benieuwd (maar zal toch haast wel) of de 3de Batman film een aanleiding gaat geven naar de Justice League film!
Klinkt dan wel gelijk heel erg hetzelfde als Ironman en Hulk in toenadering naar de Avengers film, maargoed het bouwt op en dat vind ik wel een erg fijn feit om op zowel een Avenger zowel een Justice League film uit te kijken.
Dus ik zeg, laat maar komen die Marvels, gevolgd door de DC's, en wie weet waartoe het uiteindelijk nog eens kan leiden...een Marvel vs DC movie??:P

NieuwsFilm

meest populair