Algemeen

Winnaars Golden Globes

Slumdog millionaire is met vier beeldjes de grote winnaar geworden.

door FilmTotaal op 12.01.2009 om 12:04 in Algemeen
Slumdog millionaire is met vier beeldjes de grote winnaar van de 66e editie van de Golden Globes geworden. De Engelse film van regisseur Danny Boyle vertelt het verhaal van Jamal Malik, een jong weeskind dat besluit deel te nemen aan de Hindi versie van het programma 'Who Wants to be a Millionaire'. Slumdog millionaire won de prijzen voor beste dramafilm, beste regisseur, beste script en beste soundtrack.

In de categorieën beste acteur en actrice in een musical of komedie werd de winnaar Colin Farrell met In Bruges, en Sally Hawkins voor Happy-go-lucky. De Golden Globe voor beste mannelijke bijrol ging naar de overleden Heath Ledger, voor zijn rol als The Joker in The Dark Knight.

De nieuwste film van Woody Allen, Vicky Christina Barcelona, kreeg het gouden beeldje in de categorie beste musical of komedie. Mickey Rourke en Kate Winslet wonnen de prijs voor beste acteur en actrice in een dramafilm met respectievelijk The wrestler en Revolutionary road. Winslet won eveneens de Golden Globe voor beste vrouwelijke bijrol, voor haar rol in The reader.

De Israëlische animatiefilm Waltz with Bashir kreeg de prijs voor beste niet-Engelstalige film.

Alle uitslagen kan je verder hier bekijken.

11 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

::DFC::Nohands[NL]

Avatar

Ik heb me nu meerdere malen (10x herhaling het nieuws op tv) zitten ergeren aan de aanstellerige reactie van Kate Winslet, ik vond haar juist een mooie volwassen vrouw geworden.

Beetje afknapper....en gemaakt.

lykathea

Avatar

Mwa...

Het is inderdaad niet echt charmant, maar als je bedenkt dat 'ie vrouw naast 1 bafta 14 jaar terug, eigenlijk nooit meer een noemenswaardige prijs heeft gewonnen, en nu ineens de dubbel pakt, dan kan ik het nog enigzins begrijpen.

Maar goed, het blijft inderdaad wat jammer.

McMurphy

Avatar

Slumdog is zeker een goede film maar om hem nu als 'beste van 2008'te bestempelen.

Verder vind ik het jammer dat Il Longemps Que Je T'Aime niet de prijs gekregen heeft voor beste buitenlandse film.

Oja Heath Ledger _O_

lykathea

Avatar

Als je kijkt naar wat ze genomineerd hebben, vind ik eigenlijk alleen Frost/Nixon beter.

Steadicam

Avatar

McMurphy "Slumdog is zeker een goede film maar om hem nu als 'beste van 2008'te bestempelen"
Misschien is ie beter in de bios >Smiley face

Geranimous

Avatar

Een andere grote winnaar is John Adams. Een prachtige miniserie die ook 4 Globes in de wacht sleepte. Zeker het vermelden waard.

McMurphy

Avatar

Steadicam "Misschien is ie beter in de bios >Smiley face"


Misschien ga ik hem daar ook nog wel kijken :D, ondanks dat het grote scherm voor Slumdog niet zozeer een meerwaarde hoeft te zijn.

Swampman

Avatar

Na een karrevracht aan klotefilms heeft Mickey het toch voor elkaar gekregen. Sin City betekende eerder al een terugkeer aan het front en met The Wrestler komt nu de definitieve erkenning van een groot talent. Het blijft eeuwig zonde dat hij een jaartje of 20 vakkundig bezig is geweest zijn carrière om zeep te helpen. Hoe dan ook, een geweldige comeback en wie weet ook nog wel een Oscar (hoewel de conservatieve Academy misschien te veel moeite zal hebben met de persoon Rourke).

lykathea

Avatar

Of ze zien in dat Rourke eigenlijk toch nét niet dat zwaargewicht is. (hmm)

Voor zijn doen is het absoluut subliem maar Dicaprio, Penn en voor Langella zetten eigenlijk een nog betere rol neer.

Roger

Avatar

Geranimous "Een andere grote winnaar is John Adams. Een prachtige miniserie die ook 4 Globes in de wacht sleepte. Zeker het vermelden waard."


Van de makers van Band of Brothers en The Pacific, idd, meesterwerk met een topcast en een mooie rol van Giamatti als Adams, ik heb em op dvd al 3 keer gekeken.

NieuwsFilm