Winnaars Golden Globes

Slumdog millionaire is met vier beeldjes de grote winnaar geworden.

Slumdog millionaire is met vier beeldjes de grote winnaar van de 66e editie van de Golden Globes geworden. De Engelse film van regisseur Danny Boyle vertelt het verhaal van Jamal Malik, een jong weeskind dat besluit deel te nemen aan de Hindi versie van het programma 'Who Wants to be a Millionaire'. Slumdog millionaire won de prijzen voor beste dramafilm, beste regisseur, beste script en beste soundtrack.

In de categorieën beste acteur en actrice in een musical of komedie werd de winnaar Colin Farrell met In Bruges, en Sally Hawkins voor Happy-go-lucky. De Golden Globe voor beste mannelijke bijrol ging naar de overleden Heath Ledger, voor zijn rol als The Joker in The Dark Knight.

De nieuwste film van Woody Allen, Vicky Christina Barcelona, kreeg het gouden beeldje in de categorie beste musical of komedie. Mickey Rourke en Kate Winslet wonnen de prijs voor beste acteur en actrice in een dramafilm met respectievelijk The wrestler en Revolutionary road. Winslet won eveneens de Golden Globe voor beste vrouwelijke bijrol, voor haar rol in The reader.

De Israëlische animatiefilm Waltz with Bashir kreeg de prijs voor beste niet-Engelstalige film.

Alle uitslagen kan je verder hier bekijken.

NieuwsFilm

meest populair