Algemeen

Ricardo Montalban overleden

Montalban ("Fantasy Island", "The Wrath of Khan") is 88 jaar geworden.

Beste filmliefhebber,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt. Dit vinden wij jammer, want FilmTotaal is dankzij onze advertenties gratis toegankelijk. Graag willen we je vragen een uitzondering te maken voor FilmTotaal. Hoe je dat moet doen lees je hier.

M.v.g FilmTotaal

door Jelle Fastenau op 15.01.2009 om 12:20 in Algemeen
De Mexicaanse acteur Ricardo Montalbán is afgelopen woensdag in zijn huis in Los Angeles overleden. Hij is 88 jaar oud geworden. Montalbán is vooral bekend als Mr. Roarke, de man die wensen liet uitkomen in de televisieserie "Fantasy Island", en de diabolische slechterik Khan uit de tweede Star Trek-film The Wrath of Khan.

Montalbáns carrière begon in de jaren veertig, toen MGM hem regelmatig castte in de rol van "Latin lover". Ook speelde hij dankzij zijn "dark looks" vaak etnische rollen, waaronder Indianen en Aziaten. In 1957 was hij te zien als de Japanse kabukispeler Nakamura in Sayonara met Marlon Brando.

Vanaf de jaren zestig was hij steeds vaker op televisie te zien, waaronder zijn iconische rol als Mr. Roarke in "Fantasy Island" (1978-1984). Montalbán was tevens te zien als circuseigenaar Señor Armando in twee Planet of the Apes-films, de schurk Vincent Ludwig in de eerste Naked Gun en als opa in Spy Kids 2 en 3.

2 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Big Red

Avatar

Khaaaan!

Wellicht geen 'groot' acteur, maar zeker een markante kop met enkele even markante rollen.
En we zijn weer een lid van de originele Star Trek-periode kwijt...

nieuwslaatste nieuws

meest populair