Inglorious Bastards in Cinema 301

Zondag 25 januari 2009 bij Cinema 301: "Inglorious Bastards" en "Street Law", ingeleid door Martin Koolhoven.

De succesvolle filmregisseur Martin Koolhoven (Oorlogswinter, Het Schnitzelparadijs, Het Zuiden) treedt speciaal voor The Cult Corner op zondag 25 januari op als gastprogrammeur van Cinema OT301 en heeft twee films van zijn lievelingsregisseur Enzo G. Castellari uitgekozen. Koolhoven zal voor beide films ook de inleiding verzorgen.



Deze bijzondere editie van de maandelijke filmavond van The Cult Corner begint zondagavond met het spectaculaire Inglorious Bastards (1978), waarvan Quentin Tarantino op dit moment een remake aan het maken is met Brad Pitt. In het origineel, waarvan de oorspronkelijke Italiaanse titel Quel maledetto treno blindato is, maken o.a. blaxploitation icoon Fred 'The Hammer' Williamson (Black Caesar, From Dusk Till Dawn), die zelden zonder een sigaar in zijn mond te zien is, en cultfiguur Bo Svenson (The Great Waldo Pepper, Kill Bill Vol. 2) onderdeel uit van het zooitje ongeregeld dat tijdens de Tweede Wereldoorlog per ongeluk in een geheime missie verzeild raakt.


Na een korte pauze zal de pittige actiefilm Street Law (1974) met spaghetti westernheld Franco Nero (Django, Il Mercenario, Keoma) en Bondgirl Barbara Bach (mevrouw Ringo Starr) worden vertoond. Deze originele Italiaanse titel is Il cittadino si ribella, maar de film is ook uitgegeven als o.a. The Anonymous Avenger, The Citizen Rebels en Vigilante II. Nero speelt een ingenieur die na een beroving besluit het recht in eigen handen te nemen.


De bar opent om 20:00. De voorstelling start om 20:30 op de Overtoom 301 in Amsterdam. Een kaartje voor de hele avond inclusief beide films is slechts € 4. De screenings zijn digitaal.



NieuwsFilm

meest populair