Algemeen

Marvel en Stan Lee krijgen claim van $750 miljoen aan hun broek

Aandeelhouders van gefaalde Stan Lee Media Inc. willen geld zien voor Stan Lee / Marvel films.

door Bram de Groot op 27.01.2009 om 11:04 in Algemeen
Sinds Blade uit 1998 wordt er bijna elk jaar een nieuwe film gereleased die gebaseerd is op een stripboek van Marvel Comics. Vele van deze strips zijn bedacht en getekend door Stan Lee, een van de grondleggers van het succes van Marvel. Maandag werd bekend dat een groep aandeelhouders van Stan Lee Media Inc., een weinig succesvolle venture van Stan Lee, $750 miljoen willen zien van Stan Lee en echtgenote, Marvel Entertainment en oud Marvel CEO Avi Arad.

De aandeelhouders beweren dat de opbrengsten vanuit de comics van Stan Lee toebehoren aan Stan Lee Media Inc., dat in 2006 nog een faillissement overleefde. Stan Lee en de anderen zouden niet hebben omgekeken naar dit belang. De hoofdrolspeler zelf, Stan Lee, heeft nog niet gereageerd op de aanklacht. Een woordvoerder van Marvel was er kort en duidelijk over: "ridiculous claims."

Op een enkele Marvel film na (bijv. Elektra) scoren de films wereldwijd uitermate goed aan de bioscoopkassa. Verleden jaar zagen we nog Iron Man en The Incredible Hulk voorbij komen. DIt jaar zien we The Punisher en Wolverine (X-Men) in de bios. Voor de komende jaren is er al een dozijn aan films gepland.

5 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Lord Voldemort

Avatar

Achtelijk.
Een beetje Stan "The Man" Lee aan gaan klagen. :N

Rich Art

Avatar

Komen ze ook lekker op tijd mee... Waarom trekken ze dan niet eerder aan de bel?

DannyEsth

Avatar

Pfff gaat weer lekker daar, die zitten zeker weer in een financiele crisis of Marvel ze er even uit haalt. Ze hebben zeker op Fox geled naar hun rechtzaak met WB. Maar Stan Lee bezit wel degelijk zijn eigen rechten dus kom nu niet ineens met een achterlijke claim van 750 aanzetten, als hun toch enige rechten hadden waren ze wel veel eerder geweest na het kassucces van Spider-man.

Boe

Avatar

Stan Lee aangeklaagd door Stan Lee inc. Hoe stom kan het worden?:P

Jnk18

Avatar

Laat die held toch met rust! dankzij hem hebben we al die mooie comics en super helden Smiley face

nieuwslaatste nieuws

meest populair