Algemeen

Blade Runner sequel?

Is er dan echt niets meer heilig...

door FilmTotaal op 29.01.2009 om 18:27 in Algemeen
Travis Wright, één van de schrijvers achter de thriller Eagle Eye met Shia LaBeouf, werkt al geruime tijd aan een sequel op Ridley Scott SF-klassieker Blade Runner en probeert dit enthousiast aan de man te brengen, zo schrijft SFFMedia.

Travis en zijn voormalige schrijfpartner John Glenn, werkten in 2005 al aan een script maar kregen het toen niet van de grond. Ze stuurden in die tijd verschillende (niet complete) schrijfsels naar producer Bud Yorkin. Bud Yorkin is één van de originele executive producers van Blade Runner en bezit de rechten op eventuele sequels. Travis vertelt website Slashfilm het volgende over zijn plannen:

"with or without anyone's blessings. Whether anyone ever reads it or even cares remains to be seen".

Ridley Scott zelf speelde in het verleden ook met de gedachte van een sequel getiteld Metropolis. Door onenigheid over de rechten werd dit plan echter in de ijskast gezet.

Meer over dit gerucht kan je lezen op SFFMedia

7 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

El_Mariachi

Avatar

Toevallig. Vorige maand schreef ik voor filmtheorie in mijn analyse dat er best ruimte is voor een sequel. Maar dan zag ik het voor me als in: gemaakt in 1986, met Olmos die achter Ford en Young aanzit. Ruim 25 jaar later lijkt me dat echter geen haalbaar scenario.

Ford zal nooit "ja" zeggen, want hij vond de eerste film al een vreselijke ervaring. Scott en Hauer zouden wel willen, maar Hauers personage is pierewaaien. Lastig.

Dus... Blade Runner 2 in 1986: ja! Blade Runner 2 in 2010: mwoah. Lijkt me geen supermegafantastisch plan.

fokkeyou

Avatar

Ik las jaren geleden al een gerucht dat Ridley Scott de sets van Judge Dredd wilde gebruiken voor zijn sequel. Het idee van El Mariachi klinkt zeer interessant, maar nu inderdaad niet meer te realiseren.

Als de sequel doorgaat denk ik dat er een vervanger van Hauer komt. Iemand als Neil McDonough bijvoorbeeld.

shellghost

Avatar

de anomalie ":| NEEEEEEEEE!"


Mooi verwoord.

RAVEN[NL]

Avatar

Zouden we onderhand dat toch tegen de grenzen van de menselijke fantasie aan het duwen zijn? Het wordt blijkbaar steeds moeilijker, zo niet onmogelijk om originele ideeen te hebben voor een film. Volgens mij worden er alleen maar meer en meer prequels, sequels en trilogieen gemaakt. HET EINDE IS NABIJ!!!

geertvdheide

Avatar

Mijn eerste reactie was: Heiligschennis! Maar als ik er over nadenk: Qua verhaal en setting is er wel ruimte voor een sequel. In de hypothetische situatie dat er een vreselijk goed script zou komen, voldoende budget, een geniale regisseur (Scott of anderzijds), Een tros goede acteurs inclusief Harrison Ford en dan ook nog alles echt goed zou samenkomen: ja, dan zou het de moeite waard zijn.

Realistisch gezien is er echter een kans van 9 op 10 dat dit vervolg er óf nooit komt, óf een zielig aftreksel wordt van het origineel.

DelliPeter

Avatar

geertvdheide "Mijn eerste reactie was: Heiligschennis! Maar als ik er over nadenk: Qua verhaal en setting is er wel ruimte voor een sequel. In de hypothetische situatie dat er een vreselijk goed script zou komen, voldoende budget, een geniale regisseur (Scott of anderzijds), Een tros goede acteurs inclusief Harrison Ford en dan ook nog alles echt goed zou samenkomen: ja, dan zou het de moeite waard zijn.

Realistisch gezien is er echter een kans van 9 op 10 dat dit vervolg er óf nooit komt, óf een zielig aftreksel wordt van het origineel."


Waarom moet Harrison Ford weer meedoen? Ford is al bijna 70 en zou nooit een politieagent geloofwaardig kunnen spelen. Er zijn genoeg goede jonge acteurs in de VS die dat wel zouden kunnen zijn.

NieuwsFilm

meest populair