DVD-releases week 6

Welke titels kan je vanaf deze week in je plaatselijke videotheek gaan afhalen?

Bekijk de afbeelding

Savage Grace (2007)

Regie: Tom Kalin

Barbara Daly trouwt boven haar stand met Brooks Baekeland. Ondanks Barbara's schoonheid en charisma is het Brooks die domineert in het huwelijk: hij is erfgenaam van een enorm familiefortuin en van zeer goede komaf. De geboorte van hun enige kind Tony brengt het toch al wankele evenwicht in de relatie nog meer uit balans en in de ogen van Brooks is zijn onzekere zoon een mislukkeling. De drang van de hautaine Brooks om deel uit te maken van de jetset brengt het gezin overal ter wereld. Terwijl ze vertoeven in plaatsen als New York, Parijs, Londen en Mallorca groeit Tony steeds meer naar zijn eenzame moeder toe.
Bekijk de afbeelding

Meet Dave (2008)


Op zoek naar een manier om hun gedoemde wereld te redden, arriveert een ploeg piepkleine op mensen lijkende buitenaardse wezens op aarde met de perfecte vermomming: een ruimteschip in de vorm van een normale man.
Bekijk de afbeelding

Bottle Shock (2008)


Hoewel Californische wijn tegenwoordig een goede naam heeft, wou de elite in de jaren zeventig liever accuzuur drinken, dan een glas Amerikaanse wijn. Een stel wijnmakers uit deze periode willen met hun bijzondere Napa wijn bewijzen dat ze wel degelijk een lekker glas kunnen schenken. Om korte metten met de vooroordelen te maken, reizen ze in 1976 af naar een blinde proeverij in Parijs. Deze bijeenkomst zal de geschiedenis in gaan als de 'Judgment of Paris'.
Bekijk de afbeelding

Wristcutters: A Love Story (2006)


Nadat Zia zelfmoord pleegt door zijn polsen door te snijden, komt hij in het hiernamaals terecht. Hier komt hij uitsluitend andere zelfmoordenaars tegen, waaronder een gedesillusioneerde zelfmoordterrorist. Een Russische muzikant genaamd Eugene en een toerist met de naam Mikal worden zijn beste vrienden. Ze gaan allen op zoek naar hetgeen ze niet konden vinden in hun voorgaande levens
Bekijk de afbeelding

Lake Tahoe (2008)


De vader van Juan is net overleden. Vlak voor zijn dood heeft Juan een oude auto van 'm gekregen. Die is hij nu bijna obsessief aan het opknappen. Op zekere dag moet hij de stad in om onderdelen voor zijn auto te gaan kopen. Door gebeurtenissen en ontmoetingen op die dag wordt hij gedwongen volwassen te worden.
Bekijk de afbeelding

Step Brothers (2008)

Regie: Adam McKay

Brennan Huff (Will Ferrell) en Dale Doback (John C. Reilly), twee verwende volwassen mannen, wonen ieder nog bij hun alleenstaande ouders. Brennan bij zijn moeder en Dale bij zijn vader. Dit makkelijke leventje bevalt hen goed en beide maken geen aanstalten om uit huis te gaan. Er komt echter een kink in de kabel als de moeder van de ene man verliefd wordt op de vader van de andere en ze besluiten te trouwen. De twee mannen worden op deze manier stiefbroers.
Bekijk de afbeelding

Luo ye gui gen (2007)

Regie: Yang Zhang

Zhao en Liu zijn twee bevriende arbeiders die werken in de buitenwijken van Hong Kong. Als Liu overlijdt, komt Zhao zijn belofte na door Liu's stoffelijk overschot naar diens geboortedorp te brengen, met het lijk van zijn vriend op de rug. Op zijn tocht kruist hij personages van diverse pluimage: vrijgevige en begripvolle boefjes, een oude man die zijn eigen uitvaart bijwoont, een ontroostbare trucker...
Bekijk de afbeelding

Blackwater Fever (2008)


Wat zijn de mechanismen waarmee we ons wapenen tegen de wreedheid van de wereld? Kan oorlog, honger en ziekte ons echt iets schelen? Blackwater Fever gaat over een man (Roeland Fernhout), die door een woestijn-achtig landschap reist en probeert deze vragen te beantwoorden.
Bekijk de afbeelding

The Babysitters (2007)

Regie: David Ross

High school scholiere Shirley werkt als babysitter om wat bij te verdienen. Ze is smoorverliefd op Michael, de vader van twee van de kinderen waar ze op past. Op een avond komt het tot een verboden samenzijn en Michael geeft haar een bonus bovenop haar normale vergoeding. Als Michaels vrienden hier van horen willen ze ook wel wat van deze hete babysitter-actie. Voor ze het weet wordt Shirley een highschool babysittermadam die afspraakjes regelt tussen haar vriendinnen en oversexte echtgenoten.
Bekijk de afbeelding

Surfer, Dude (2008)


Steve Addington (Matthew McConaughey) is een surfer die een persoonlijke crisis ondergaat. De enige manier om daar onderuit te komen ligt voor hem in het water, namelijk zijn grote passie: surfen. Als Steve terugkeert naar zijn thuis in Malibu, komt hij weer in contact met zijn vrienden en met het surfen. Maar volgens deze vrienden heeft Steve echter een groot probleem: volwassen worden. Als Steve vervolgens Danni Martin (Alexie Gilmore) ontmoet, lijkt hier verandering in te komen.
Bekijk de afbeelding

The Lodger (2009)


Het verhaal van een detective die op het spoor zit van een meedogenloze moordenaar, die schuldig zou moeten zijn aan een serie gruwelijke moorden. Het schijnt dat deze persoon dezelfde methoden gebruikt als Jack the Ripper, de moordenaar die nooit gepakt werd. Alles wordt nog erger, wanneer de detective erachter komt dat een serie gepleegde moorden misschien wel helemaal niet gepleegd zijn door iemand die ervoor gepakt is, en dus onschuldig achter de tralies zit.
Bekijk de afbeelding

Une chanson dans la tête (2008)

Regie: Hany Tamba

In de jaren 70 heeft Bruno Gril kortstondig succes gehad met zijn eerste en enige single: "Quand tu t'en vas". Vandaag is hij een vergeten artiest en werkt als receptionist in een groot Parijs hotel. Maar een onverwacht telefoontje zal de koers van zijn leven veranderen: een rijke Libanese industrieel stelt hem voor om in Beiroet te komen zingen. Want in Libanon zitten de mensen altijd met liedjes in hun hoofd.
Bekijk de afbeelding

Behind the Mask (2006)


Documentaire over het Animal Liberation Front, een dierenactivisten organisatie waar mensen hun leven op het spel zetten voor dieren uit laboratoriums, slachthuizen en plaatsen waar ze mishandeld worden te bevrijden.



NieuwsFilm

meest populair