Algemeen

Pacino als koning in King Lear

Hij gaat terug naar zijn roots met dit bekende stuk van Shakespeare.

door Mark op 05.02.2009 om 19:33 in Algemeen
Al Pacino heeft getekend voor de hoofdrol in een film die gebaseerd is op King Lear. Origineel een toneelstuk van Shakespeare waarin een koning zijn opvolger selecteert door zijn drie dochters een stuk van zijn land te geven. Hij heeft twee dochters die complete bitches zijn maar heel lief zijn tegen hem doen en een derde die niet mee wil doen met de spelletjes van haar zusters. Lear stelt de houding van zijn ene dochter echter niet op prijs en verbant haar Frankrijk waar ze koningin wordt. De twee overgebleven dochters helpen hem daarna helemaal de vernieling in en uiteindelijk sterft hij alleen en ongelukkig.

In 2004 had Pacino al een rol in The Merchant of Venice en regisseur en schrijver Michael Radford en producent Barry Navidi zijn ook dit keer weer van de partij. Het script is volgens de maker iets heel speciaals en heeft een aparte kijk op het origineel. Het geheel zal in de UK worden opgenomen en in dezelfde stijl zijn als Merchant.

6 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

ThaMan

Avatar

Ik heb graag dat Pacino is eindelijk van zijn centen gaat genieten, en dus op pensioen mag gaan. Want er komt de laatste tijd niks anders uit dan brol met hem in een rol ! idem met De Niro..

lykathea

Avatar

En dat neerpennen bij een bericht als deze, kan het paradoxaler?

Shakespeare en Pacino equals greatness. Dat heeft de man al twee keer snoeihard aangetoond, en dus is het feit dat er de laatste tijd inderdaad minder werk van 'm verschenen is, hiermee bijna totaal ingehaald. Hij heeft de rol der rollen al zo vaak afgewezen omdat hij er nog niet klaar voor was, nu wel, en dat zal 'ie laten zien, dat weet ik zeker. - Geweldig nieuws

En nu hopen dat z'n rol als Dali ook goed zal zijn, dan heeft niemand meer wat te zeiken over de "downfall" van Al. Smiley face

Silverwing

Avatar

Klinkt als een remake " Ran" van Akira Kurosawa, hoewel deze gebaseerd is op King Lear.

Spijker

Avatar

ThaMan "Ik heb graag dat Pacino is eindelijk van zijn centen gaat genieten, en dus op pensioen mag gaan. Want er komt de laatste tijd niks anders uit dan brol met hem in een rol ! idem met De Niro.."


Wat ben jij voor een filmkenner? Heb je überhaupt The Merchant of Venice ooit gezien? Pacino speelt hierin naar mijn mening een van z'n beste rollen zelfs! Zijn theatrale (postief bedoeld!) manier van acteren, waardoor je op een gegeven moment zelfs symphatie voelt met een kl@#*zak als de hoofdpersoon, de wanhopige emotie die werkelijk van het scherm afspat, superieur acteerwerk! Dat deze films geen blockbusters zijn zegt niks over de kwaliteit van de film zelf of het acteerwerk, maar heeft simpelweg te maken met het genre.

Ik ben het wel met ThaMan eens dat er de laatste paar jaren weinig spectaculairs uitkomt met Pacino in de hoofdrol, maar ik hoop dat hij nog even doorgaat, en dan vooral in films waarin hij kan bewijzen dat hij nog steeds een karakter op een sublieme wijze kan neerzetten :Y

Deweb

Avatar

ThaMan "Ik heb graag dat Pacino is eindelijk van zijn centen gaat genieten, en dus op pensioen mag gaan. Want er komt de laatste tijd niks anders uit dan brol met hem in een rol ! idem met De Niro.."


Ik hoop dat je Insomnia niet rekent tot "brol"? Want dat was misschien(!) niet een van zijn allerbeste rollen, maar de wijze waarop hij liet zien hij hoe alleen maar gekker en gekker werd van het slaapgebrek vond ik ronduit geweldig! Een zeer memorabele rol wat mij betreft. Al moet ik zeggen dat ik, filmbarbaaralsikmisschienben, niet heel erg veel van Pacino heb gezien.
Maar deze nieuwe plannen klinken wel goed Smiley face.

Angels in America schijnt trouwens ook niet slecht te zijn, mede vanwege Pacino.

Enneh, DeNiro: Het is misschien niet dat van vroeger, maar vroeger is voorbij. Nu doet hij het anders. En an sich vind ik dat hij het, uitzonderingen daargelaten, niet eens zo mega-slecht doet. Maar da's mijn mening.

Steve Harwin

Avatar

Pacino heeft misschien dan wel een aantal mindere rollen afgeleverd in de laatste jaren, maar tussendoor zijn er wel degelijk hele mooie pareltjes acteerwerk bij.
En dat hij een flinke Shakespear-ofiel is, is wel duidelijk te zien aan zijn Looking for Richard-documentaire. Wat is die toch ontzettend mooi, leuk en leerzaam!
Ik verwacht dan ook dat hij van deze rol weer iets bijzonders gaat maken en hoop dat we nog heel veel mooie jaren en rollen van deze meesterlijke acteur zullen mogen zien.

nieuwslaatste nieuws

meest populair