DVD releases week 8

Met deze week o.a The Forbidden Kingdom, Eagle Eye en Radeloos.

Onderstaande titels zijn vanaf deze week te huur op DVD

Bekijk de afbeelding

Wild Child (2008)

Regie: Nick Moore

De zestienjarige Poppy is een egocentrisch, onverbeterlijk kreng dat een verwend leventje leidt in haar LA-wereld. Ook al zit er geen limiet op haar creditcards en wordt ze omgeven door talloze volgelingen, toch kan Poppy niet ontkomen aan de steeds groter wordende frustratie die ze voelt over haar familiesituatie. En ze zorgt ervoor dat iedereen dat weet. Een wat al te gekke grap gaat haar vader te ver en Poppy wordt weggestuurd naar een Engelse kostschool. Daar bevindt ze zich in een vreemde wereld van vroeg naar bed, strenge directrices en Britse meiden die haar verwende gedrag niet tolereren. Onder het wakend oog van het schoolhoofd en omgeven door een nieuwe vriendenkring beseft Poppy met tegenzin dat ze met haar stoute-meisjes-gedrag niet erg ver zal komen. Maar dat ze een keurige jonge vrouw moet worden betekent nog niet dat dit Wild Child niet elk uur van de dag zal proberen een heel instituut wakker te schudden.
Bekijk de afbeelding

The Forbidden Kingdom (2008)


Wanneer Jason in een klein winkeltje in Chinatown op zoek gaat naar illegale kung-fu DVD's, doet hij een ongelofelijke ontdekking die hem terugvoert naar het oude China. Daar wacht hem een zware opdracht: hij moet de legendarische krijger The Monkey King bevrijden, die gevangen wordt gehouden door de meedogenloze Jade Warlord. Jason wordt tijdens zijn tocht vergezeld door de wijze kung-fu meester Lu Yan (Jackie Chan) en een groepje buitenbeentjes, waaronder Silent Monk (Jet Li). Alleen door de principes van kung-fu onder de knie te krijgen kan Jason hopen op succes en een manier vinden om thuis te komen.
Bekijk de afbeelding

Radeloos (2008)


Als Paco plotseling zijn vader verliest, staat zijn leven op zijn kop. Vooral omdat hij denkt dat het zijn schuld is. Paco klust niet meer aan zijn bus en zijn vriendin Floor laat hem keihard zitten. Zijn schuldgevoel wordt alleen maar groter, hierdoor raakt hij net zo in de problemen als zijn klasgenote Yara. Yara wil het liefst naar de kunstacademie, maar haar moeder pusht haar om model te worden. Yara voelt zich dik tussen de broodmagere modellen en doet er alles aan om dunner te worden en haar onzekerheid te verbergen. Kunnen Paco en Yara elkaar helpen en steun bij elkaar vinden?
Bekijk de afbeelding

Eagle Eye (2008)


Wanneer Jerry Shaw en Rachel Holloman allebei een mysterieus telefoontje krijgen van een onbekende vrouw, komen ze door dit toeval met elkaar in aanraking. De vrouw bedreigt hen en hun familie met de dood en brengt Jerry en Rachel in verschillende levensgevaarlijke omstandigheden. Hierbij gebruikt ze de hedendaagse technologie om elke stap die ze doen te controleren. Uiteindelijk escaleert de situatie en worden deze twee gewone mensen de meest gezochte voortvluchtigen. In een race tegen de klok proberen ze er samen achter te komen wat er werkelijk gaande is en waarom hen dit overkomt.
Bekijk de afbeelding

Zona, La (2007)


Alejandro woont met zijn ouders in "La zona", een exclusieve residentiële wijk in Mexico Stad. De buurt is beveiligd met hoge muren, elektrische prikkeldraad en bewakingscamera's om indringers uit de omringende sloppenwijken te weren. Op een nacht slagen drie jonge inbrekers er toch in de surveillance te verschalken. De inbraak loopt echter fataal af voor een oude vrouw en de jongens vluchten in paniek weg. Twee van hen worden door de bewakers neergeschoten, de derde kan ontsnappen. De bewoners nemen het recht in eigen handen, maar hun zoektocht naar de jongen ontaardt al gauw in een meedogenloze klopjacht waarbij geen pottenkijkers uit de buitenwereld worden getolereerd.
Bekijk de afbeelding

Joy Ride: Dead Ahead (2008)


Vier vrienden zijn onderweg naar een concert in Las Vegas, maar tijdens hun reis gaat hun auto plotseling kapot. Het viertal besluit vervolgens om een auto te stelen om zo hun reis te kunnen doorzetten. Maar ze ontdekken al snel dat deze auto eigendom is van Rusty Nails, een gestoorde vrachtwagenchauffeur die de achtervolging op het viertal inzet.
Bekijk de afbeelding

XIII (2008)

Regie:

De eerste vrouwelijke Amerikaanse presidente, Sally Sheridan, is doodgeschoten door een sluipschutter tijdens haar toespraak op Independence Day. Haar moordenaar kan ternauwernood levend ontsnappen met de nationale veiligheid op zijn hielen... of zo lijkt het toch. Drie maanden later ontdekken een paar ouderen het lichaam van een gewonde aangespoelde man op het strand. De jonge man kan zich niet het minste herinneren over zijn identiteit. De enige aanwijzing is een tatoeage in zijn hals, XIII. Ondertussen is in het Witte Huis, de 'Government Intelligence' nog steeds op zoek naar de presidentiële moordenaar. Met verkiezingen die er binnen enkele weken aankomen, zou een arrestatie zeker de stembusuitslag kunnen beïnvloeden in het voordeel van de huidige regering. Uren nadat XIII geïdentificeerd is door de geheime inlichtingendienst, zwermen Special Op's-troepen uit over de woning van het koppel dat gelegen is op Cape Fear. Op de vlucht, draaiende op adrenaline en instinct, schakelt XIII de soldaten een voor een uit. XIII begint zijn herinneringen stukje voor stukje bij elkaar te rapen en tracht zo de puzzel te ontrafelen. Als hij toch gevangen genomen wordt, verneemt hij dat hij een gestolen identiteit gekregen had en undercover geplaatst was om een troep van samenzweerders op het hoogste niveau te ontmaskeren, die dreigden met het omverwerpen van de regering.
Bekijk de afbeelding

Tian tang kou (2007)

Regie: Alexi Tan

Drie goede vrienden die elkaar van jongs af kennen verlaten hun dorpje op het platteland om een beter leven op te bouwen in het Shanghai van de jaren '30. Daar komen ze al snel onder de invloed te staan van een machtige Triade-baas. Da Gang, de meest ambitieuze van de drie, verraadt zijn baas en neemt diens positie uiteindelijk over. Dit zorgt langzamerhand tussen het uit elkaar vallen van de vriendschapsband.
Bekijk de afbeelding

Totenwackers, Los (2007)


Sara, een meisje van 10, ziet rare dingen in huis: van zwevend meubilair tot griezelige geesten. Niemand gelooft haar en al zeker niet haar grote zus, die vooral geïnteresseerd is in jongens. Samen met haar vrienden Madhi en John, een excentrieke uitvinder, gaan ze op zoek naar de waarheid. Het onderzoek leidt hen al snel naar haar duistere buren: de vrouw des huizes, de conciërge en een oude vrouw. Met behulp van Johns fantastische Totenwacker trekken ze ten strijde tegen de geesten in de kelder van het huis.
Bekijk de afbeelding

Beethoven's Big Break (2008)


Eddie is een vermoeide dierentrainer en een alleenstaande vader. Opeens wordt hij het mikpunt van een grote Sint-Bernard. Deze hond is door een filmauditie al snel een ware ster geworden. Een drietal komt met een plan de beroemde hond te ontvoeren en vervolgens losgeld te eisen.
Bekijk de afbeelding

The Onion Movie (2008)


'Onion News'-nieuwslezer Nom Archer is een zeer principiële journalist, zodat hij, wanneer hij gevraagd wordt om zich te buigen naar de wil van de bazen van de omroep, besluit om terug te slaan met een woede zoals ze nog nooit gezien hadden in de wereld van de nieuwsgaring.



NieuwsFilm

meest populair