Carrey en Gyllenhaal gaan zingen

Jim Carrey wordt Satan in filmversie musicalklassieker Damn Yankees.

Jim Carrey en Jake Gyllenhaal krijgen de hoofdrol in Damn Yankees, een bewerking van de gelijknamige klasssieke musical voor New Line. Het is voor beiden de eerste musical. Het scenario zal worden geschreven door komisch schrijversduo Lowell Ganz en Babaloo Mandel (A League of Their Own) en de productie is in handen van Craig Zadan en Neil Meron, eerder verantwoordelijk voor het succes van Chicago en Hairspray. Een regisseur wordt pas gezocht als het script afgerond is.

Damn Yankees vertelt het Faustiaanse verhaal van Joe Boyd, een gelukkig getrouwde man van middelbare leeftijd die zijn favoriete, sukkelende honkbalteam wil helpen. Hij verkoopt zijn ziel aan de duivel (hier Mr. Applegate genaamd) in ruil voor betere resultaten. De duivel verandert hem in het jonge talent Joe Hardy, die het team naar een zege in de World Series kan brengen. Gyllenhaal zal Boyd spelen, Carrey de duivel.

De musical werd eerder in 1958 verfilmd. Zadan en Meron probeerden vijf jaar geleden al de film te maken bij Miramax, maar faalden. Na twee jaar onderhandelen is het project nu terechtgekomen bij New Line.

NieuwsFilm

meest populair