Bioscoop releases week 11

Met deze o.a Role Models, Confessions of a Shopaholic en Gran Torino.

Onderstaande titels zijn vanaf vandaag te bekijken in de bioscoop. Voor tijden en reserveren gebruik je natuurlijk onze bioscoopagenda

Bekijk de afbeelding

Role Models (2008)

Regie: David Wain

Danny en Wheeler rijden hun bedrijfsvrachtwagen in puin. Ze worden opgepakt en in het daaropvolgende proces kunnen ze kiezen: óf de bak in, óf 150 uur vrijwilligerswerk bij een hulpprogramma voor jongeren. Al na één dag vrijwilligerswerk bij die jeugd lijkt een tijdje zitten opeens niet meer zo erg. Danny wordt omgeven door strontvervelende weldoeners en worstelt met zijn eigen zenuwtics tijdens zijn vrijwilligerswerk . Intussen probeert de charmante Wheeler zijn verslaving aan feesten en vrouwen om te wisselen voor een opvoedkundige aanpak van de vijfdeklasser Ronnie, die nogal grof in de mond is. Het zou Ronnie waarschijnlijk wel helpen als Wheeler niet zelf een half kind is. Als de directeur van het jeugdcentrum een ultimatum stelt, moeten Danny en Wheeler hun eigen onvolwassen wijsheid toch wel echt gaan gebruiken. Ze moeten hun proeftijd doorkomen. Dan kunnen 's werelds slechtste rolmodellen misschien uit de gevangenis blijven.
Bekijk de afbeelding

Last Chance Harvey (2008)


New Yorker Harvey Shine staat op het randje om zijn nietszeggende job als jingleschrijver kwijt te raken. Hij wordt door zijn baas gewaarschuwd dat het zijn laatste kans is om nieuw materiaal te leveren. Daarop gaat Harvey voor een weekend naar Londen, om het huwelijk van zijn dochter bij te wonen, met de belofte om op maandagochtend terug te zijn om een belangrijke vergadering bij te wonen. Maar als Harvey aankomt in Londen ontdekt hij dat zij haar schoonvader boven hem heeft gekozen om haar naar het altaar te begeleiden. Zijn best doende om zijn grote teleurstelling te verbergen, verlaat hij vroegtijdig het huwelijk nog voor de receptie, in de hoop om op tijd op de luchthaven te zijn, maar hij mist zijn vlucht. Terwijl hij naar zijn baas belt om alles uit te leggen, wordt hij op staande voet ontslagen. Zijn zorgen verdrinkend aan de luchthavenbar begint Harvey een conversatie met Emma, een knappe vrouw van in de veertig die een baan heeft bij het Nationale Bureau voor Statistieken.
Bekijk de afbeelding

My Bloody Valentine 3-D (2009)


Op de 10de verjaardag van de valentijnsnacht moordpartij, met 22 doden als gevolg, keert Tom keert terug naar zijn geboorteplaats. Hij wordt beschuldigd van deze moorden en zijn oude liefde Sarah is de enige die nog in zijn onschuld geloofd.
Bekijk de afbeelding

Gran Torino (2008)


Het leven van de gepensioneerde monteur Walt Kowalski bestaat uit doe-het-zelven, bier drinken en de maandelijkse knipbeurt bij de kapper. Hij is een verbitterde veteraan van de Koreaanse oorlog. Behalve zijn hond Daisy vertrouwt hij niemand genoeg om zijn zonden tegen op te biechten.Zijn buren zijn allemaal verhuisd of overleden. De nieuwe buren zijn immigranten uit Hmong waar hij een gruwelijke hekel aan heeft. Walt zit eigenlijk te wachten op het einde van zijn leven. Totdat iemand 's nachts probeert zijn Gran Torino te stelen. De auto glimt nog even mooi als op de dag dat Walt hem decennia geleden zelf van de montagelijn haalde. De poging tot diefstal brengt de verlegen tiener Thao in zijn leven. Deze buurjongen wordt onder druk gezet door Hmong-bendeleden om de auto te jatten. Maar omdat Walt zowel de roof als de bende tegenhoudt, wordt hij tegen zijn zin de held van de buurt.
Bekijk de afbeelding

Tôkyô sonata (2008)


De film verhaalt over een ogenschijnlijk gewone Japanse familie. De vader wordt plotseling ontslagen en verbergt dit voor zijn familie. De oudste zoon studeert en komt nog maar nauwelijks thuis. En de jongste zoon neemt heimelijk pianolessen, zonder zijn ouders in te lichten. De moeder tenslotte, die diep van binnen weet dat het haar taak is de familie bij elkaar te houden, kan de motivatie hier niet meer voor opbrengen. Voor de buitenwereld lijkt alles normaal, alsof er nooit wat veranderd is. Maar stilletjes verschijnen er de eerste tekenen van een scheuring binnen de familie.
Bekijk de afbeelding

Two Lovers (2008)

Regie: James Gray

Nadat het uitgaat met zijn vriendin trekt fotograaf Leonard weer in bij zijn ouders. Zij proberen hem te koppelen aan Sandra, de lieve dochter van vrienden. Maar Leonard valt als een blok voor de mooie Michelle, die een relatie heeft met een oudere, getrouwde man.
Bekijk de afbeelding

Confessions of a Shopaholic (2009)

Regie: P.J. Hogan

Rebecca Bloomwood is onlangs afgestudeerd en verhuist naar Manhattan. Hier breidt ze haar verslaving aan winkelen uit en krijgt ze een baan bij een modeblad. Ze zit echter tot haar nek in de schulden door haar verslaving en realiseert zich dat er iets moet veranderen. Om die reden begint ze een column waarin ze financieel advies geeft.



NieuwsFilm

meest populair