DVD releases week 12

Met deze week o.a Taken, Deception en Burn After Reading.

Onderstaande titels zijn vanaf deze week te huur op DVD

Bekijk de afbeelding

The Swarm (1978)


'Killer bees' uit Zuid-Amerika zijn gaan paren met een mildere soort, hiermee hun territorium naar het noorden uitbreidend. Insectenkenner Brad Crane ontdenkt dat ze door 'iets' in grote dodelijke zwermen samenkomen.
Bekijk de afbeelding

The Legend of the 7 Golden Vampires (1974)


Prof. van Helsing, een bekend Dracula bevechter, reist in 1881 door China om lezingen te geven over vampiers. Een oude boeddha-priester neemt hem mee naar zijn dorp. Onderweg daarheen worden ze op enge wijze aangevallen.
Bekijk de afbeelding

The Hunger (1983)

Regie: Tony Scott

De Egyptische vampier Miriam leeft op het bloed van haar geliefden, die vervolgens niet meer ouden worden totdat Miriam genoeg van ze heeft. Wanneer John wordt afgedankt en sterft, gaat Sarah Roberts op onderzoek uit.
Bekijk de afbeelding

Demon Seed (1977)


Een Amerikaanse wetenschapper is erg trots, als de super-computer 'Proteus IV' in gebruik wordt genomen. Proteus IV bestaat van binnen uit een organische substantie, zoals menselijke hersenen. De computer krijgt al snel een eigen mening en raakt bezeten van het idee zich in een levend wezen voort te planten. Daarvoor heeft hij de vrouw van de wetenschapper uitgekozen.
Bekijk de afbeelding

Taken (2008)


Bryan is een voormalig agent van de Amerikaanse geheime dienst. Hij zal opnieuw in actie moeten komen, aangezien zijn dochter Kim in de handen is gevallen van een bende die gespecialiseerd is in vrouwen-ontvoeringen en slavernij. Vanuit Los Angeles reist hij naar Parijs om haar te zoeken.
Bekijk de afbeelding

Tropa de Elite (2007)


Een intense blik in Rio's beruchte krottenwijken vanuit het oogpunt van twee nieuwe politieagenten. Neto en Matias zijn hun hele leven al vrienden. De een wil met harde hand regeren, terwijl de ander meer geïnteresseerd is in de wederopbouw van de stad. Uiteindelijk bezwijkt er een aan de corruptie binnen de politie en zet de ander zijn idealen door. De twee vrienden komen recht tegenover elkaar te staan.
Bekijk de afbeelding

Odette Toulemonde (2006)


Odette is een eigenaardige veertiger, die niets heeft en toch gelukkig is. Ze is een groot fan van de schrijver Balthazar Balsan, die alles heeft en ongelukkig is. Ze droomt ervan hem te ontmoeten, omdat hij de bron van haar optimisme is.
Bekijk de afbeelding

Married Life (2007)

Regie: Ira Sachs

Harry en de veel jongere Kay zijn stapelverliefd op elkaar. Harry wil zijn vrouw Pat verlaten maar krijgt het slechte nieuws niet over zijn lippen. Hij houdt nog te veel van haar om haar te zien lijden. Daarom besluit hij Pat te vermoorden. Terwijl Harry zijn bizarre plan uitwerkt, doet zijn beste vriend Richard er alles aan om de knappe Kay voor zich te winnen.
Bekijk de afbeelding

Kit Kittredge: An American Girl (2008)


De tienjarige Kit woont met haar ouders in een blokhut in Cincinnati. Het is haar grote droom om schrijfster te worden. Haar vrienden Sterlin en Ruthie helpen haar om een verhaal in de lokale krant te krijgen.
Bekijk de afbeelding

Caos calmo (2008)


Pietro Paladini is een succesvolle directeur, gelukkig getrouwd en vader van een tienjarige dochter Claudia. Als zijn vrouw plotseling overlijdt, verandert zijn leven rigoureus. Wanneer hij zijn dochter naar school brengt, besluit hij spontaan op haar te wachten tot de lessen weer voorbij zijn. Hij zit in zijn auto, wandelt door het park en drinkt een kop koffie bij het café in de buurt. Dit doet hij iedere dag, wachtend op de pijn die komen zal. In zijn naaste omgeving lijkt niemand zijn kalmte te begrijpen. Ze beginnen hun eigen pijn en moeilijkheden aan hem te vertellen. Langzaam ziet Pietro de wereld met een nieuwe blik, maar het is de liefde voor zijn dochter waardoor hij uiteindelijk ook weer van het leven gaat houden.
Bekijk de afbeelding

Deception (2008)


Jonathan Messer heeft geen leven. Hij heeft geen vriendin, geen familie en geen vriendenTotdat hij op een avond de jonge en charismatische advocaat Wyatt Bose ontmoet. Wyatt vindt het hoog tijd dat Jonathan wat meer geniet van het leven en introduceert hem in zijn wervelende bestaan. Tijdens een lunch neemt Jonathan per ongeluk Wyatt's telefoon mee en als deze overgaat nodigt een verleidelijke vrouwenstem hem uit in haar hotelkamer. Voordat Jonathan zich realiseert wat er gebeurt belandt hij in een anoniem seksnetwerk. Bij een volgende afspraak ontmoet hij 'S' , een vrouw die hij al lang van een afstandje bewondert en waar hij - tegen de regels in - voor lijkt te vallen. Jonathan denkt dat hij het voor elkaar heeft, maar ontdekt dan dat de verwisseling van telefoons met Wyatt onderdeel was van een groter plan. Hoe meer Jonathan probeert te ontsnappen uit een web van chantage en intriges, des te meer raakt hij verstrikt in Wyatt's dodelijke wereld.

Bekijk de afbeelding

Baby Mama (2008)


Kate (Tina Fey) is een succesvolle zakenvrouw met een druk leven. Als ze op zekere dag besluit dat het tijd is voor een kind, komt ze tot de ontdekking dat ze maar heel weinig kans heeft om zelf zwanger te worden. Ze gaat op zoek naar een draagmoeder en komt uit bij ene Angie (Amy Phoeler). Het blijkt echter nog niet zo eenvoudig om Angie voor te bereiden op haar moederschap.
Bekijk de afbeelding

Young at Heart (2007)


Sinds 1982, brengt het koor Young @ Heart, uit Northampton, Massachussets, een répertoire van rock, punk en r&b. Speciaal is dat de gemiddelde lefetijd van de leden 80 jaar is. De Britse documentairemaker Stephen Walker heeft de 24 gepensioneerden en hun koorleider gedurende 7 weken gevolgd tijdens de repetities van hun nieuwe show, samengesteld uit liedjes van The Clash, James Brown en Sonic Youth. Gaandeweg kreeg hij ook een kijk op hun dagdagelijkse leven en volgde hen zelfs tot in het ziekenhuis, waarvan sommigen niet terug kwamen...
Bekijk de afbeelding

Burn After Reading (2008)


De knullige sportleraar Chad Feldheimer denkt een goudmijn in handen te hebben, wanneer hij een disc van een voormalige CIA-agent vindt. Op de disc staat gevoelige informatie over geheime missies. Wanneer Feldheimer de eigenaar probeert te chanteren, lopen de zaken schrikbarend snel uit de hand.
Bekijk de afbeelding

Blindness (2008)


Blindness is een indringende en confronterende film over onze meest primitieve driften versus menselijke waardigheid. Als een complete stad door plotselinge blindheid wordt getroffen, is het aan de vrouw die als enige kan blijven zien om haar blinde man en een aantal van zijn lotgenoten door de primitieve resten van de beschaving naar een veilige haven te loodsen.
Bekijk de afbeelding

Ghost Town (2008)


Bertram Pincus sterft onverwacht en komt weer tot leven zeven minuten later met de gave om geesten te zien. Alle geesten willen iets van hem, vooral Frank Herlihy, die hem dwingt het gevaarlijke huwelijk van zijn weduwe te verbreken.
Bekijk de afbeelding

Clubbed (2009)


Danny is een eenzame fabrieksarbeider, verslagen door het leven, gedeprimeerd en in elkaar geslagen voor de ogen van zijn kinderen. Dan besluit hij terug te slaan. Hij raakt bevriend met een groep uitsmijters die hem in hun omgeving opnemen en hem leren voor zichzelf op te komen. Danny raakt steeds meer betrokken in de lokale onderwereld die zich huisvest in het nachtleven.
Bekijk de afbeelding

The Third Nail (2008)


Trey moet een levenslange gevangenisstraf uitzitten voor de moord op twee kinderen. Moorden die hij niet heeft gepleegd. Een nieuw DNA onderzoek zorgt ervoor dat hij wordt vrijgelaten. Hij wordt echter achtervolgd door bendes uit de gevangenis, en op een dag wordt zijn eigen dochter ontvoerd, en het lijkt er op dat ze is vermoord. Trey is uit op wraak.
Bekijk de afbeelding

The Gene Generation (2007)


The Gene Generation speelt zich af in een futuristische toekomst waar de grens tussen realiteit en cyberspace erg klein is.
Bekijk de afbeelding

Piège américain, Le (2008)


Midden jaren '60. De Verenigde Staten, Sovjet-Unie en Frankrijk zijn in een strategisch gevecht verwikkeld om de grondstoffen in de derde wereld. Om de overhand te hebben, hebben de geheime diensten van die landen verbonden gesloten met criminele groepen. Lucien zit er precies middenin en als de spanning stijgt wordt hij het geheime wapen van een geheime organisatie.
Bekijk de afbeelding

Of Unknown Origin (1983)


Een Newyorks zakenman die tijdelijk van het vrijgezellenleventje geniet, wordt tot waanzin gedreven door een knaagdier dat huishoudt in zijn flat.


NieuwsFilm

meest populair