Bioscoop releases week 12

Komende week kan je in de bioscoop o.a gaan kijken naar The Duchess en Defiance.

Onderstaande titels zijn vanaf vandaag te bekijken in de bioscoop. Voor tijden en reserveren gebruik je natuurlijk onze bioscoopagenda

Bekijk de afbeelding

The Duchess (2008)

Regie: Saul Dibb

Georgiana Spencer is een glamoureuze jongedame die opgroeit in de tweede helft van de 18e eeuw. Ze staat bekend als de meest fascinerende hertogin van haar tijd die zich aan de top van de sociale klasse bevindt. Op 17-jarige leeftijd trouwt ze met de hertog van Devonshire. Hij is enkel geïnteresseerd in het nageslacht dat ze hem kan bieden, van liefde is absoluut geen sprake. Hoewel Georgiana nog een greintje hoop heeft van romantiek in het huwelijk, houdt de hertog zich enkel bezig met het verleiden van de dienstmeiden. Geogiana brengt haar dagen door met het organiseren van memorabele feesten en vermaakt mensen die zich aan de top van de sociale klasse en welvaart bevinden. Ze vervreemdt steeds meer van haar echtgenoot als blijkt dat ze niet in staat is te bevallen van een jongen. Ze heeft inmiddels twee dochters, maar geen van beiden kunnen de titel van hun vader overnemen. In het badhuis leert ze Lady Elizabeth "Bess" Foster kennen en al snel groeien ze uit tot de beste vriendinnen. Bess heeft, net zoals Georgiana, een slecht huwelijk. Haar man geeft haar geen toestemming haar kinderen te zien. Georgiana heeft medelijden met haar en nodigt haar uit in haar huis te verblijven. Hier krijgt ze een affaire met de hertog. Op een gegeven moment komt Georgiana achter de waarheid en voelt zich verraden. Ze eist dat Bess uit huis gezet wordt, maar de hertog is niet bereid afscheid van haar te nemen. Bess legt uit dat ze enkel het bed met hem deelt om zijn invloed te kunnen gebruiken om zich weer te kunnen herenigen met haar kinderen. Georgiana wordt later verliefd op Charles Grey, een vriend uit het verleden. Charles heeft bepaalde politieke ideeën en Georgiana gebruikt haar aanzien en publieke bekendheid om zijn standpunten openbaar te maken. Ondertussen worden ze verliefd op elkaar en het duurt niet lang voordat een affaire begint. Georgiana vertelt haar man dat ze bereid is zijn affaire met Bess toe te staan, op voorwaarde dat zij Grey mag blijven zien. Hij is echter razend en verbiedt zijn vrouw Grey ooit nog te zien.
Bekijk de afbeelding

Defiance (2008)


Drie Joodse broers ontsnappen uit het door de Nazi's bezette Polen. Zij vluchten richting Wit-Rusland, waar zij zich aansluiten bij Russische verzetstrijders en beginnen met het bouwen van een degelijke uitvalsbasis, die als bescherming moet dienen voor hen zelf en voor allen die in gevaar verkeren.
Bekijk de afbeelding

Che: Part One (2008)


De film begint als Che Guevara (Benicio Del Toro) en een bende van Cubaanse ballingen, geleid door Fidel Castro, de Cubaanse kust van Mexico bereiken in 1956. Binnen twee jaar hebben zij een leger gemobiliseerd met de steun van de bevolking om zo de dictatuur van Fulgencio Batista omver te werpen.
Bekijk de afbeelding

Vie moderne, La (2000)


De film volgt drie verschillende mensen wiens levens weliswaar niet met elkaar verbonden zijn maar die als overeenkomst hebben dat ze allen eenzaam zijn. Claire leeft een normaal leven in een kleine stad. Achter haar glimlach gaat een hoop verdriet schuil vanwege het feit dat ze geen kinderen kan krijgen. Ze bezoekt een dokter in Parijs. Marguerite is een tiener die zich "anders" voelt en in een tehuis zonder warmte en liefde belandt. Jacques is een alcoholist, werkeloos, verlaten door z'n vrouw die hem tevens belet zijn dochter te zien.
Bekijk de afbeelding

Bollywood Hero (2009)


Eggie, een jonge, goeduitziende en succesvolle acteur die het helemaal heeft gehad met zijn lege wereldje van rode lopers, glamour en snuivende nep-vrienden. Op zoek naar de zin van het leven stapt hij op het eerste vliegtuig naar India. Wanneer hij op de set van een Bollywood-film terecht komt, loopt Eggie de wonderschone actrice Sita Singh tegen het lijf. De twee worden verliefd, maar Sita is uitgehuwelijkt en zal binnenkort trouwen. Eggie wil er alles aan doen om haar hart te winnen voordat zij voor het altaar staat.



NieuwsFilm

meest populair