Bioscoop Top-10

De #1 positie aan de Nederlandse boxoffice wordt veroverd door Confessions of a Shopaholic.

Welke films scoren er momenteel hoog aan de Nederlandse boxoffice. Als je wilt weten hoe/wat/waar/wanneer gebruik dan onze bioscoopagenda

Bekijk de afbeelding

Confessions of a Shopaholic (2009)

Regie: P.J. Hogan

Rebecca Bloomwood is onlangs afgestudeerd en verhuist naar Manhattan. Hier breidt ze haar verslaving aan winkelen uit en krijgt ze een baan bij een modeblad. Ze zit echter tot haar nek in de schulden door haar verslaving en realiseert zich dat er iets moet veranderen. Om die reden begint ze een column waarin ze financieel advies geeft.
Bekijk de afbeelding

Slumdog Millionaire (2008)


Het verhaal van Jamal Malik, een jong weeskind dat besluit deel te nemen aan de Hindi versie van het programma 'Who Wants to be a Millionaire'. Het hele land kijkt toe terwijl Jamal nog maar één vraag verwijderd is van de hoofdprijs. Tijdens de pauze van het programma gebeurt er echter iets waar Jamal niet op had gerekend; hij wordt gearresteerd, omdat de politie zeker weet dat hij de boel aan het oplichten is. Ze kunnen het niet geloven dat een straatjongen zoals hij zoveel kennis heeft. Vastberaden zijn onschuld te bewijzen vertelt Jamal verhalen over de krottenwijk waar hij samen met zijn broer opgroeide, de avonturen die ze beleefden, ontmoetingen met bende's en hij vertelt over zijn vroegere liefde. Elk hoofdstuk in zijn verhaal is een wonderbaarlijke sleutel naar het antwoord op elk van de vragen. Verwonderd over zijn verhalen vraagt de politie zich af wat een jongen als hij - zonder een schijnbaar verlangen naar rijkdom - op zo'n spelvertoning doet. Als de laatste vraag beantwoord moet worden krijgen ze, samen met ongeveer zestig miljoen kijkers antwoord op deze vraag...
Bekijk de afbeelding

Marley & Me (2008)


John Grogan werkt als columnist voor een krant, die samen met zijn vrouw Jennifer op een dag een hond genaamd Marley adopteert. Ze houden de labrador enkel om een idee te krijgen hoe het is om ouders te zijn. Marley blijkt echter hyperactief te zijn en moet zelfs naar een speciale gehoorzaamheidsschool gestuurd worden. John en Jennifer worden alleen nog maar banger voor het ouderschap. Het komt dan ook als een schok aan wanneer Jennifer zwanger blijkt te zijn.
Bekijk de afbeelding

Watchmen (2009)


In een alternatief 1985 zijn superhelden in de ban gedaan door de Amerikaanse federale overheid. Waar voorheen superhelden tot het algemene Amerikaanse straatbeeld behoorden, heeft de overheid het superheldenbestaan illegaal verklaard. Wanneer een superheld in deze onrustige dagen van de Koude Oorlog wordt vermoord start een andere oud-superheld, genaamd Rorshach, een onderzoek. Dit onderzoek brengt een duister complot aan het licht.
Bekijk de afbeelding

My Bloody Valentine 3-D (2009)


Op de 10de verjaardag van de valentijnsnacht moordpartij, met 22 doden als gevolg, keert Tom keert terug naar zijn geboorteplaats. Hij wordt beschuldigd van deze moorden en zijn oude liefde Sarah is de enige die nog in zijn onschuld geloofd.
Bekijk de afbeelding

Gran Torino (2008)


Het leven van de gepensioneerde monteur Walt Kowalski bestaat uit doe-het-zelven, bier drinken en de maandelijkse knipbeurt bij de kapper. Hij is een verbitterde veteraan van de Koreaanse oorlog. Behalve zijn hond Daisy vertrouwt hij niemand genoeg om zijn zonden tegen op te biechten.Zijn buren zijn allemaal verhuisd of overleden. De nieuwe buren zijn immigranten uit Hmong waar hij een gruwelijke hekel aan heeft. Walt zit eigenlijk te wachten op het einde van zijn leven. Totdat iemand 's nachts probeert zijn Gran Torino te stelen. De auto glimt nog even mooi als op de dag dat Walt hem decennia geleden zelf van de montagelijn haalde. De poging tot diefstal brengt de verlegen tiener Thao in zijn leven. Deze buurjongen wordt onder druk gezet door Hmong-bendeleden om de auto te jatten. Maar omdat Walt zowel de roof als de bende tegenhoudt, wordt hij tegen zijn zin de held van de buurt.
Bekijk de afbeelding

Role Models (2008)

Regie: David Wain

Danny en Wheeler rijden hun bedrijfsvrachtwagen in puin. Ze worden opgepakt en in het daaropvolgende proces kunnen ze kiezen: óf de bak in, óf 150 uur vrijwilligerswerk bij een hulpprogramma voor jongeren. Al na één dag vrijwilligerswerk bij die jeugd lijkt een tijdje zitten opeens niet meer zo erg. Danny wordt omgeven door strontvervelende weldoeners en worstelt met zijn eigen zenuwtics tijdens zijn vrijwilligerswerk . Intussen probeert de charmante Wheeler zijn verslaving aan feesten en vrouwen om te wisselen voor een opvoedkundige aanpak van de vijfdeklasser Ronnie, die nogal grof in de mond is. Het zou Ronnie waarschijnlijk wel helpen als Wheeler niet zelf een half kind is. Als de directeur van het jeugdcentrum een ultimatum stelt, moeten Danny en Wheeler hun eigen onvolwassen wijsheid toch wel echt gaan gebruiken. Ze moeten hun proeftijd doorkomen. Dan kunnen 's werelds slechtste rolmodellen misschien uit de gevangenis blijven.
Bekijk de afbeelding

The Curious Case of Benjamin Button (2008)


Het wonderlijke verhaal van Benjamin Button (Brad Pitt). Als Button de leeftijd van 50 jaar bereikt, wordt hij verliefd op een vrouw van 30. Er is echter iets speciaals aan de hand, Button wordt ieder jaar jonger in plaats van ouder. Dat betekent dat ze even oud zullen zijn als ze de leeftijd van 40 jaar bereikt hebben, maar hoe moet het daarna?
Bekijk de afbeelding

Bolt (2008)


Het kleine hondje Bolt is een ware superheld. Nou ja, in zijn eigen tv-serie American Dog speelt hij een superhond. Bolt denkt echter dat hij in het dagelijks leven ook over krachten beschikt. Wanneer deze Hollywoodster plots in New York terechtkomt, heeft hij ineens zijn superkrachten niet meer. Gelukkig wordt hij geholpen door de sneue huiskat Mittens en een aan televisie verslaafde hamster genaamd Rhino om zijn weg terug te vinden naar Hollywood.
Bekijk de afbeelding

Hotel for Dogs (2009)


Wanneer twee weeskinderen negen zwerfhonden vinden, besluiten ze hen op willen vangen. Tijdens een zoektocht naar een geschikt opvanghuis stuiten ze op een verlaten hotel. Het blijkt voor de kids een hele onderneming te zijn om voor de honden te zorgen. Gelukkig krijgen ze hulp van een sociaal werker.



NieuwsFilm

meest populair