DVD releases week 13

Met deze week o.a Quantum of Solace en Het Zusje van Katia.

Onderstaande titels zijn vanaf deze week te huur op DVD

Bekijk de afbeelding

Plop en de pinguïn (2007)


Op een winterdag krijgen kabouter Plop en zijn vrienden een pinguïn op bezoek in de melkherberg. Even daarna klopt poolkabouter Snorre aan bij de kabouters en vraagt hen om hulp. Pinki de pinguïn is ontvoerd door Eugene en Alfons, twee handlangers van Louise Appelboom . Zij is de eigenaresse van Restaurant De Gouden Pollepel en vangt pinguïns voor in haar exclusieve pinguïnsoep. Gelukkig weet Pinki te ontsnappen uit de handen van Louise's domme handlangers. Daarom besluit Louise zelf naar de Zuidpool te gaan om daar zoveel mogelijk pinguïns te vangen. Dat kunnen de Plop en zijn vrienden natuurlijk niet laten gebeuren.
Samen met Pinki en Snorre vertrekken ze naar de Zuidpool om een stokje te steken voor de gemene plannen van Louise en de pinguïns te redden.
Bekijk de afbeelding

The Life Before Her Eyes (2007)


Diana overleeft een schietpartij op haar school. Jaren later als ze haar leventje op orde heeft en alles haar voor de wind lijkt te gaan, komt ze weer in aanraking met het voorval uit haar verleden. Dit keer lijkt Diana minder geluk te hebben.
Bekijk de afbeelding

Zusje van Katia, Het (2008)


Een intiem portret van een 13-jarig meisje in Amsterdam-Noord dat haar Russische moeder en oudere zus Katia 'verliest' aan de harde wereld van de prostitutie. Zusje blijft alleen achter in een flat aan het IJ-plein. Door haar onvoorwaardelijke liefde en onbevangenheid houdt ze het hoofd boven water in de grimmige wereld van porno, drugs en neonreclames.
Bekijk de afbeelding

Hunger (2008)


Hunger gaat over de laatste zes weken uit het leven van de Ierse hongerstaker Bobby Sands. Sands zat in 1981 in de beruchte H-blokken van de Maze-gevangenis in Noord-Ierland. De gevangenen kwamen in opstand tegen de barre omstandigheden in de gevangenis.
Bekijk de afbeelding

Quantum of Solace (2008)


Na de dood van zijn geliefde Vesper zet Bond de achtervolging in om de mensen die hier verantwoordelijk voor zijn te pakken. Nadat 007 en M de mysterieuze Mr. White hebben ondervraagd, onthult hij dat de organisatie veel gevaarlijker is dan ze hadden kunnen indenken. De grote vraag is: kan Bond de verleiding weerstaan om simpelweg wraak te nemen?
Bekijk de afbeelding

Welle, Die (2008)


Gymnasiumleraar Rainer Wenger start, tijdens een studieweek met als onderwerp 'Staatsvormen', een project in zijn klas met de bedoeling een dictatuur voelbaar te maken. Wat vrij onschuldig begint met begrippen als groepsdruk en discipline ontwikkelt zich na enkele dagen in een serieuze beweging met als naam Die Welle. Al op de derde dag beginnen de scholieren andersdenkenden uit te sluiten en het ene na het andere conflict escaleert.
Bekijk de afbeelding

Transsiberian (2008)


Roy (Harrelson) en zijn vrouw Jessie (Mortimer) keren na hun liefdadigheidswerk in Peking samen terug naar huis met de legendarische Transsiberië Express via Moskou. Onderweg ontmoeten ze rugzaktoeristen Carlos en Abby die op wereldreis zijn. De reis krijgt een onverwachte wending als Roy de trein mist na een korte tussenstop. Jessie besluit om op hem te wachten in het volgende station, samen met hun nieuwe kennissen. Daar begint ze zich te realiseren dat haar reisgenoten blijkbaar niet zijn wie ze beweren te zijn.
Bekijk de afbeelding

Screamers: The Hunting (2009)


Op Sirius 6-B sloegen lang geleden zelf-evoluerende gevechtsrobots die Screamers werden genoemd op hol, waarna ze alle levende wezens aanvielen, totdat ze uiteindelijk door hun makers werden vernietigd. Een groep astronauten arriveert op Sirius 6-B om de herkomst van een van hieruit verzonden noodsignaal te onderzoeken. Sinds de vernietiging van de Screamers zou deze planeet eigenlijk verlaten moeten zijn. De onderzoekers vinden een groep overlevenden die vertellen dat de Screamers niet allemaal vernietigd zijn en dat deze gevaarlijker dan ooit zijn omdat ze nu een menselijke vorm aan kunnen nemen.



NieuwsFilm

meest populair