Algemeen

Filmspot stopt ermee

Na 16 jaar verdwijnt Filmspot van presentator Jac Goderie van de buis.

door FilmTotaal op 30.03.2009 om 12:31 in Algemeen
Na 16 jaar verdwijnt Filmspot van presentator Jac Goderie van de buis. Het filmprogramma is niet meer te betalen, aldus producent Shooting Star Filmcompany. Filmspot was momenteel alleen te zien op een aantal regionale zenders. De AVRO bracht het programma enkele jaren op de landelijke tv.

Jac doet deze week dus zijn laatste uitzending waarin hij zijn favoriete films uit zestien jaar Filmspot bespreekt. Mocht je dit niet willen missen zorg dan dat je kan kijken naar één van de volgende zenders: RTV Noord Holland, TV West, TV Oost, L1 Limburg, Omroep Maximaal, Zienopsis Doetinchem of TV Utrecht.

10 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Sha

Avatar

Die man was vroeger altijd wel handig, bijna alles wat hij goed vond, vond ik slecht en visa versa. Een totaal andere smaak in films dan mij en toch een manier om uit te vinden wat ik waarschijnlijk een goede film zou vinden. Smiley face

skullsplitter

Avatar

Vaak te elitair gewauwel en een sci-fi of een fantasy waren negen van de tien keer niet aan hem besteedt...

Thiver

Avatar

In tegenstelling tot bovenstaande heren was ik toch altijd wel gecharmeerd van Goderie en Filmspot. Lekker eenvoudig programma met past patroon: een korte samenvatting van de film, een paar fragmentjes en vervolgens een goed geformuleerde mening van Goderie. En niet al die (niet-filmgerelateerde) onzin eromheen die in andere Nederlandse filmprogramma's schijnbaar nodig is. Het programma verdween een paar jaar geleden al van Omroep Brabant, dus erg veel heb ik er niet meer van gezien maar als extra feature op de site van Preview vond ik het zo nu en dan toch wel prettig om even te kijken hoe de Man met de Baard over een bepaalde titel dacht.

Mellie

Avatar

En voor nu...
Dikke doei!

MikeyMo

Avatar

Wat is hier nou te duur aan? Het salaris van Goderie? Je krijgt wat fragmentjes van de filmmaatschappij en laat vervolgens een man met een baard zijn mening er over geven.

Dat kost geen tonnen hoor

Thiver

Avatar

MikeyMo "wat is hier nou te duur aan? Het salaris van Goderie? Je krijgt wat fragmentjes van de filmmaatschappij en laat vervolgens een man met een baard zijn mening er over geven.

Dat kost geen tonnen hoor"

Ik vraag me hetzelfde af. Ik heb Goderie nooit zien afreizen naar alle internationale filmfestivals en daar op de afterparty's aan cocktails zien nippen. Misschien moeten ze dan maar bezuinigen op het decor... :D

RAVEN[NL]

Avatar

Op een enkele homo-erotische toespeling als 'Tom Kruis' na vond ik het altijd een prettige man om naar te luisteren.

Remco

Avatar

Mooi die vent bakte er toch niks van. Hoe kan je als recensent The Dark Knight geen goede film vinden vraag ik me af. En zoals hier al gezegd alles wat ik goed vond hij slecht en andersom

waxie

Avatar

Nooit begrepen wat deze man nou bijdroeg. Dat iemand iets al 16 jaar doet betekend niet dat automatisch het goed doet. Eerder dat hij vastgeroest zat. Feit dat hij alleen nog maar op regionale zenders te zien was zegt ook genoeg.

::DFC::Nohands[NL]

Avatar

Ben ook nooit kapot van deze man geweest, er is nog nooit een fatsoenlijk film programma op TV geweest overigens...

NieuwsFilm

meest populair