DVD releases week 16

Met deze week o.a nieuw op DVD Oorlogswinter en Quarantine.

Onderstaande titels zijn vanaf deze week te huur op DVD

Bekijk de afbeelding

Repo! The Genetic Opera (2008)


Repo! The Genetic Opera speelt zich af in het jaar 2056, als de mensheid wordt geteisterd door een dodelijke plaag. Overleven bestaat voornamelijk uit het hebben van veel geld om een orgaantransplantatie mee te bekostigen.
Bekijk de afbeelding

Oorlogswinter (2008)


Het is de ijskoude winter van 1944/1945. Nederland is bedekt met een dik pak sneeuw. De Tweede Wereldoorlog is in volle gang. In het westen van Nederland heerst grote honger, waardoor veel mensen naar het oosten trekken om daar voedsel te vinden voor hun gezinnen. In een dorpje in de buurt van Zwolle woont de veertienjarige Michiel, die niet kan wachten tot hij iets kan betekenen in het verzet. Dit tot ergernis van zijn vader, die als burgemeester vooral bezig is om escalaties in het dorp te voorkomen. Als zijn buurjongen Dirk, die meedoet aan een overval op het munitiedepot, aan Michiel vraagt of hij een brief aan iemand wil bezorgen als het mis gaat, voelt hij zich eindelijk serieus genomen. De overval blijkt verraden, Dirk wordt opgepakt en degene bij wie hij de brief moet bezorgen, is doodgeschoten door de Duitsers. Hij leert al snel dat goed en kwaad dicht bij elkaar liggen. Die laatste oorlogsmaanden zal hij zijn hele leven met zich meedragen. Hij zal nooit meer dezelfde zijn.
Bekijk de afbeelding

Baader Meinhof Komplex, Der (2008)

Regie: Uli Edel

Duitsland, 1970. Bomaanslagen, het dreigende terrorisme en angst bedreigen de grondvesten van de jonge Duitse democratie. De geradicaliseerde Nazi-kinderen, geleid door Andreas Baader, Ulrike Meinhof en Gudrun Ensslin strijden een gewelddadige oorlog tegen het nieuwe fascisme: het Amerikaanse imperialisme, gesteund door de Duitse formatie. Baader, Meinhof en Ensslin vormen der Rote Armee Fraktion (RAF), met als doel het creëren van een meer menselijke samenleving. Bij het nastreven van hun idealen zetten ze echter onmenselijke middelen in. Hierdoor veroorzaken ze niet alleen angst en bloedvergieten, maar dreigen ze ook hun eigen menselijkheid te verliezen. Horst Herold, hoofd van de Duitse politie, start met een meedogenloze achtervolging op deze jonge terroristen. Tijdens deze achtervolging realiseert hij zich dat dit slechts het topje van de ijsberg is.
Bekijk de afbeelding

Lakeview Terrace (2008)


LAPD officier Abel Turner (Samuel L. Jackson) besluit alles op alles te zetten om zijn nieuwe buren het leven zuur te maken. De nieuwe buren, een blanke man (Patrick Wilson) en een donkere vrouw (Kerry Washington) krijgen het zwaar te verduren.
Bekijk de afbeelding

Quarantine (2008)


Televisie journaliste Angela Vidal en haar cameraman lopen mee met de lokale brandweer. Op een nacht moet de brandweer een oude vrouw redden, die in een brandend gebouw vast is komen te zitten. Maar wat in eerste instantie op een doodnormale routineklus lijkt, begint langzamerhand te veranderen in een gruwelijke en duistere nachtmerrie.
Bekijk de afbeelding

Pineapple Express (2008)


Dale (Seth Rogen) is drugsverslaafd en koopt zijn drugs bij dealer Saul (James Franco). Behalve de drugs is er niets wat deze twee mannen gemeen hebben. Maar als beide getuige worden van een moord, moeten ze samen op de vlucht met alle gevolgen van dien...
Bekijk de afbeelding

Far Cry (2008)

Regie: Uwe Boll

Jack Carver was vroeger een geheim agent van de overheid en leeft nu een teruggetrokken leven. Hij verdient zijn brood als kapitein op een veerboot. Op een dag vervoert hij de beeldschone fotografe Val. Zij huurt Jack in om haar te begeleiden terwijl zij foto's maakt van oude Japanse oorlogsbunkers uit de Tweede Wereldoorlog, op de Micronesische eilanden. Als zijn veerboot door piraten wordt aangevallen en vernietigd is Val plotseling verdwenen. Hijzelf ontsnapt net op het nippertje van de dood. Het is nu aan hem om Val te redden en te ontdekken wat echt op deze geheimzinnige eilanden gebeurt.
Bekijk de afbeelding

Eden Log (2007)


Een man wordt wakker ergens diep in een grot. Hij heeft last van geheugenverlies en totaal geen idee hoe hij daar terecht is gekomen of wat er precies is gebeurd. Bovendien wordt hij achtervolgd door mysterieuze wezens en heeft hij geen keuze dan zijn weg uit de grot te vinden.
Bekijk de afbeelding

Das Wunder von Berlin (2008)


Marco Kaiser (Kostja Ullmann), de zoon van een strenge officier, wordt langzaam beïnvloed door de punk-cultuur. Wanneer Marco en zijn vriendin worden gearresteerd, wil zijn vader hem dwingen om zijn dienstplicht te vervullen, maar Marco piekert daar niet over.
Bekijk de afbeelding

The Utopian Society (2003)


Zes studenten zijn geselecteerd om met elkaar aan een opstel te werken. Het onderwerp; hoe zouden zij een invulling geven aan een Utopische maatschappij. De studenten nemen het te makkelijk op en stellen, zoals gewoonlijk alles tot het laatste moment uit. Als de deadline nadert, neemt de stress toe en blijkt het onderwerp een stuk minder eenvoudig in te vullen dan gedacht.



NieuwsFilm

meest populair