Bioscoop Top-10

Fast & Furious blijft stevig op 1 staan.

Welke films scoren er momenteel hoog aan de Nederlandse boxoffice. Als je wilt weten hoe/wat/waar/wanneer gebruik dan onze bioscoopagenda

Bekijk de afbeelding

Fast & Furious (2009)

Regie: Justin Lin

In Los Angeles is Antonio Braga bezig met een grote drugsmisdaad. Undercover politie-agent Brian O'Connor (Paul Walker) werkt aan de zaak om de drugsmisdaad te stoppen. Braga heeft Dominic Toretto (Vin Diesel) onlangs opgelicht tijdens een handel en hij zint op wraak. Dat is de reden dat de twee elkaar opnieuw ontmoeten. Ze zullen elkaar moeten vertrouwen om hun gezamenlijke vijand te stoppen en uit te schakelen. Tijdens wilde auto-achtervolgingen zullen Dominic en Brian alles uit hun race-auto moeten halen om Braga te stoppen.
Bekijk de afbeelding

Knowing (2009)


Een leraar opent een tijdscapsule, die is gevonden bij de kleuterschool van zijn zoon. De capsule bevat voorspellingen, waarvan er sommige al uitgekomen zijn en sommige op het punt staan te gebeuren. Hij vermoedt dat zijn familie een rol speelt in de gebeurtenissen die gaan plaatsvinden.
Bekijk de afbeelding

Monsters vs. Aliens (2009)


Wanneer Susan Murphy uit Californië geraakt wordt door een meteoor groeit ze vijftien meter en wordt ze meteen bestempeld als 'monster', genaamd Ginormica. Het leger neemt haar gevangen in een geheim kamp en hier blijken door de jaren heen meer monsters vastgehouden te worden. Ginormica maakt kennis met de briljante dokter Cockroach, halfaap-halfvis The Missing Link, de glibberige en onverwoestbare B.O.B., en een gigantische rups die Insectosaurus wordt genoemd. Er komt echter een onverwacht einde aan hun gevangenschap. Want wanneer de aarde wordt aangevallen door buitenaardse robots, is alle hoop van de mensheid gevestigd op de monsters om de wereld te beschermen.
Bekijk de afbeelding

Bride Wars (2009)


Liv en Emma zijn al elkaars beste vriendinnen voor zolang ze zich kunnen herrineren. Ze doen alles samen; zo verloven ze zelfs op dezelfde momenten. Maar wanneer blijkt dat ze de bruiloft allebei op dezelfde dag hebben gepland, groeien ze uit tot rivales. Eén van hen zal de bruiloft moeten verplaatsen, aangezien ze beiden hebben geregeld deze te houden in het Plaza Hotel in New York City. Geen van de tweeën zijn bereid om hun locatie en datum aan te passen en een ruzie groeit al snel uit tot een regelrechte oorlog.
Bekijk de afbeelding

The Reader (2008)


De uit Berlijn afkomstige Michael Berg is een 15-jarige tiener. Wanneer hij onderweg naar school ziek wordt, wordt hij verzorgd door de veel oudere Hanna Schmitz. Hoewel ze dit niet verwachtten, vallen ze als een blok voor elkaar en beginnen een hartstochtelijke liefdesaffaire. Op een dag verdwijnt ze uit zijn leven. Na een lange zoektocht, geeft Michael de hoop op en besluit verder te gaan met zijn leven. Acht jaren gaan voorbij. Michael studeert rechten aan een prestigieuze universiteit in een periode dat er veel processen tegen nazi's rondgaan. Hij komt bij toeval opnieuw zijn voormalige geliefde tegen, maar ditmaal onder andere omstandigheden. Hanna wordt aangeklaagd voor gruwelijke misdaden die gepleegd zijn in een concentratiekamp. Michael ontdekt dat ze een opzichter in zo'n kamp was en zich had aangemeld als lid van de Schutzstaffel. Naarmate het proces in zich ontwikkelt, ontdekt hij een geheim dat het leven van beiden zal veranderen.
Bekijk de afbeelding

Dragonball Evolution (2009)

Regie: James Wong

Goku (Justin Chatwin) gaat op reis om Master Roshi (Chow Yun-Fat) te vinden en de zeven mystieke Dragon Balls te verzamelen voordat de kwaadaardige Lord Piccolo (James Marsters) dit doet. Op zijn reis komt hij Bulma (Emmy Rossum) tegen die hem helpt met zijn missie. Als ze bij Roshi aankomen, wordt hij niet hartelijk ontvangen maar moet hij tegen Roshi vechten. Roshi ontdenkt al snel dat Goku de kleinzoon is van Son Gohan (Randall Duk Kim) en traint hem daarom om hem voorbereiden op het ultieme gevecht tegen Lord Piccolo.
Bekijk de afbeelding

Slumdog Millionaire (2008)


Het verhaal van Jamal Malik, een jong weeskind dat besluit deel te nemen aan de Hindi versie van het programma 'Who Wants to be a Millionaire'. Het hele land kijkt toe terwijl Jamal nog maar één vraag verwijderd is van de hoofdprijs. Tijdens de pauze van het programma gebeurt er echter iets waar Jamal niet op had gerekend; hij wordt gearresteerd, omdat de politie zeker weet dat hij de boel aan het oplichten is. Ze kunnen het niet geloven dat een straatjongen zoals hij zoveel kennis heeft. Vastberaden zijn onschuld te bewijzen vertelt Jamal verhalen over de krottenwijk waar hij samen met zijn broer opgroeide, de avonturen die ze beleefden, ontmoetingen met bende's en hij vertelt over zijn vroegere liefde. Elk hoofdstuk in zijn verhaal is een wonderbaarlijke sleutel naar het antwoord op elk van de vragen. Verwonderd over zijn verhalen vraagt de politie zich af wat een jongen als hij - zonder een schijnbaar verlangen naar rijkdom - op zo'n spelvertoning doet. Als de laatste vraag beantwoord moet worden krijgen ze, samen met ongeveer zestig miljoen kijkers antwoord op deze vraag...
Bekijk de afbeelding

Confessions of a Shopaholic (2009)

Regie: P.J. Hogan

Rebecca Bloomwood is onlangs afgestudeerd en verhuist naar Manhattan. Hier breidt ze haar verslaving aan winkelen uit en krijgt ze een baan bij een modeblad. Ze zit echter tot haar nek in de schulden door haar verslaving en realiseert zich dat er iets moet veranderen. Om die reden begint ze een column waarin ze financieel advies geeft.
Bekijk de afbeelding

My Bloody Valentine 3-D (2009)


Op de 10de verjaardag van de valentijnsnacht moordpartij, met 22 doden als gevolg, keert Tom keert terug naar zijn geboorteplaats. Hij wordt beschuldigd van deze moorden en zijn oude liefde Sarah is de enige die nog in zijn onschuld geloofd.
Bekijk de afbeelding

Limo (2009)


Anouk hoort van de notaris dat zij het landhuisje heeft geërfd van de onverwacht overleden Professor Ploffermans. Als ze samen met haar vriendinnen aankomt bij het 'huisje' dat ze erfde, blijkt dit een gigantisch kasteel te zijn. Daar ontdekken ze een geheime gang, die leidt naar een mysterieus dorp waar de tijd stil is blijven staan.



NieuwsFilm

meest populair