Productie Bioshock tijdelijk stilgelegd

De verfilming van het succesvolle computerspel is middenin de pre-productiefase stilgelegd omdat de kosten te hoog zouden oplopen.

Enkele weken geleden kondigde Gore Verbinski zijn besluit aan om de vierde film in de Pirates of the Caribbean-reeks niet te regisseren, zodat hij zich volledig zou kunnen toeleggen op zijn nieuwe project BioShock. Maar nu komt Variety met het nieuws dat de verfilming van het succesvolle computerspel middenin de pre-productiefase (tijdelijk) is stilgelegd.

Als reden voor de bevriezing van het project wordt het kostenplaatje genoemd. De opnames zouden normaal plaatsvinden in Los Angeles, maar daar werd snel van afgestapt toen bleek dat de productiekosten daar zouden kunnen oplopen tot 160 miljoen dollar.

Alle betrokken partijen willen in elk geval verder gaan met film, en zoeken nu naar een alternatieve locatie voor de opnames. Universal stuurt aan op een locatie buiten de VS om zo van belastingsvoordelen te kunnen genieten. Er wordt onder meer gedacht aan Londen.

NieuwsFilm

meest populair