TV filmtips voor komende week

Kijk o.a naar misschien wel de beste film ooit gemaakt... Citizen Kane

Iedere dag kiest FilmTotaal een filmtip uit. Dit zijn onze keuze's voor komende week. Alle films voor vandaag kan je bekijken in het Filmsoptv overzicht.

Bekijk de afbeelding

Citizen Kane (1941)

Zaterdag 16 mei om 00:35 op NED2

Citizen Kane uit 1941 staat traditiegetrouw bovenaan als filmjournalisten hun favoriete films aller tijden mogen noemen. Orson Welles schreef en produceerde de film en speelde de hoofdrol toen hij nog maar 26 jaar oud was. Citizen Kane vertelt het levensverhaal van Charles Foster Kane, een steenrijke krantenmagnaat die aan het begin van de film juist is overleden. Een groep journalisten gaat op zoek naar de geheimen in Kane's woelige leven. Welles gebruikte iedere denkbare filmtruc en een paar ondenkbare en ze werkten allemaal. Als er een film is die een filmliefhebber gezien moet hebben, dan is deze het.
Bekijk de afbeelding

The Da Vinci Code (2006)

Zondag 17 mei om 20:30 op RTL4
Regie: Ron Howard

In Parijs loopt professor Robert Langdon een afspraak mis met de conservator van het Louvre omdat die kort daarvoor is vermoord. Langdon is de belangrijkste verdachte, ook al omdat de man vóór hij stierf zijn naam op de grond heeft geschreven. Hij beseft dat de conservator aanwijzingen heeft achtergelaten die alleen hij kan ontcijferen: symbolen die verwijzen naar de werken van Da Vinci. Geholpen door een agente maakt Langdon zich uit de voeten en begint de speurtocht naar het motief voor de moord en naar de betrokkenheid van het Opus Dei. Want met name de katholieke kerk zit niet op de oplossing te wachten. Ondertussen zitten de politie en de moordenaar hen op de hielen...
Bekijk de afbeelding

War of the Worlds (2005)

Maandag 18 mei om 20:30 op SBS6

Ray Ferrier (Tom Cruise) is een arbeider, wonend in New Jersey. Hij is vervreemd van zijn gezin, zijn leven verloopt niet goed en hij is teveel met zichzelf bezig. Zijn eenvoudige leven wordt echter op een buitengewone en gewelddadige manier verstoord, wanneer allesvernietigende indringers hun opwachting maken. Buitenaardse wezens, die in grote aantallen zijn gekomen om de aarde te vernietigen. Terwijl zij zich een weg banen door het land en een spoor van vernietiging achter zich laten, moet Ray zijn kinderen zien te beschermen.
Bekijk de afbeelding

Saw II (2005)

Dinsdag 19 mei om 22:35 op Veronica

Wanneer er een nieuw moordslachtoffer wordt ontdekt, wijst alles erop dat dit weer het werk is geweest van Jigsaw. Detective Eric Matthews begint een onderzoek en weet Jigsaw moeiteloos op te sporen. Maar de arrestatie van Jigsaw blijkt onderdeel van zijn doortrapte plan. Acht slachtoffers vechten in een onbekende ruimte voor hun leven. Als blijkt dat een van hen Matthews' zoon is, wordt Eric gedwongen om zelf aan het dodelijke spel deel te nemen....
Bekijk de afbeelding

The Girl Next Door (2004)

Woensdag 20 mei om 20:30 op RTL5

De dromen van Matthew worden opeens werkelijkheid, wanneer hij een pornoster als buurvrouw krijgt en ze verliefd worden op elkaar. Haar werk komt hun relatie echter in de weg te staan en Matthew moet er alles aan doen om zijn ware liefde te tonen en eindelijk eens keuzes in zijn leven te maken.
Bekijk de afbeelding

Scent of a Woman (1992)

Donderdag 21 mei om 20:30 op RTL 8

Kolonel Frank Sladebezoekt New York om er voor de laatste maal de bloemetjes buiten te zetten. Hij neemt de jonge Charlie Simms, die zich met tegenzin in het avontuur stort, met zich mee. Samen beleven deze tegengestelde karakters een onverwacht explosieve tijd.
Bekijk de afbeelding

Pirates of the Caribbean: The Curse of the Black Pearl (2003)

Vrijdag 22 mei om 20:40 op Eén

Voor kapitein Jack Sparrow is de Caribische Zee een paradijs vol avontuur en mystiek. Maar aan Jack's idyllische bestaan komt een einde wanneer kapitein Barbossa zijn schip steelt en vervolgens de stad Port Royal aanvalt. Barbossa ontvoert Elizabeth Swann, de dochter van de gouverneur. Will Turner, een jeugdvriend van Elizabeth, voegt zich bij Jack om gezamenlijk Elizabeth en het schip terug te vinden.



NieuwsFilm

meest populair